Бріджет Джонс: Межі розумного

Бріджет Джонс: Межі розумного (Bridget Jones: The Edge of Reason / Бриджет Джонс: Грани разумного). Великобританія-США, 2004. Режисер Бібан Кідрон. У ролях: [Рене Зельвегер->rene-zellweger], [Колін Фірт->colin-firt], [Х’ю Грант->hu-grant], Джасінда Барретт, Джим Броадбент.

Новий канал, четвер 28 серпня, 22.30

Бріджет Джонс (Зельвегер) знайшла своє кохання в особі адвоката Марка Дарсі (Фірт), і, здавалося, її життя зміниться на краще. Однак у голові Бріджет через деякий час починають виникати питання, чи правильний вибір вона зробила…

bridg

«Я ні за які гроші не повторю цю роль», – запевняла усіх три роки Рене Зельвегер, маючи на увазі [«Щоденник Бріджет Джонс»->bridget-jones-diary], і все ж таки повернулась до образу, що приніс їй славу. Продюсери купили права на екранізацію наступного роману Філдінг «Межі розумного», і влітку 2003 р. Зельвегер, якій головна роль у першій стрічці про Бріджет принесла номінацію на премію Кіноакадемії, змушена була знову набирати зайву вагу. Її меню, яке склав спеціально найнятий дієтолог, стало улюбленою темою бульварної преси; акторці навіть довелось одного разу описати свій сніданок з чотирьох блюд. «Не розумію, чому раптом виник ажіотаж навколо моєї ваги, – це ж чиста арифметика», – дивувалась лауреатка «Оскара». Протягом трьох місяців вона споживала щодня 4000 кілокалорій – вдвічі більше, ніж треба при її зрості 165 см. В результаті Рене потовстішала на 15 кг, але й гонорар її склав 15 млн. доларів, якщо не рахувати проценти від прибутків у прокаті (за перший фільм вона отримала 3,75 млн. доларів). Зельвегер стверджує, що готова і втретє зіграти Бріджет Джонс.

bridg

«Я дуже полюбила свою героїню, – каже акторка, – у нас з нею багато спільного». На зйомках Зельвегер довелось скакати верхи задом наперед і борсатися у снігах австрійських Альп. Проте, на відміну від незграбної Бріджет, Рене є чудовою наїзницею, а на лижах вміє кататися краще за свого екранного партнера Коліна Фірта. До речі, його участь спричинила кумедну проблему. У другому романі, написаному до екранізації першого, Бріджет Джонс отримує можливість взяти інтерв’ю у зірки британського телебачення Коліна Фірта. «Я особисто допомагав міс Філдінг писати цю сцену, – розповідав актор. – Згадав найбезглуздіші питання, які будь-коли чув, а потім ми з нею розіграли це вигадане інтерв’ю. Тепер, напевно, постановникам доведеться шукати на роль кумира іншу зірку, наприклад, Джорджа Клуні». Згадувалось також ім’я Джона Траволти, але врешті-решт сцену просто викинули зі сценарію.

Якщо перша частина, «Щоденник Бріджет Джонс», ще претендувала на якесь психологічне дослідження, то друга більше схожа на традиційну голлівудську комедію характерів. Зельвегер відверто комікує і часом трохи переграє, а Фірт, навпаки, здається надто дерев’яним (втім, його роль вимагає саме цього). Найкраще з акторів відчуває жанр Грант, і його привабливий у всій своїй підлості Клівер є найбільш живим з усіх персонажів картини. В цілому стрічка вийшла менш оригінальною та органічною, ніж перша, і, як наслідок, касові збори цього разу були меншими (36 млн. доларів в американському прокаті).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *