Національна безпека

Національна безпека (National Security / Национальная безопасность). США, 2003. Режисер Денніс Дуген. У ролях: [Мартін Лоренс->martin-lawrence], Стів Зан, Колм Фіоре, Білл Дьюк, [Ерік Робертс->eric-roberts], Тімоті Басфілд, Робінн Лі, Бретт Каллен, Кен Лернер, Метт Маккой, Джо Флаерті, Марі Морроу.

1+1, субота 6 вересня, 22.30

Ерла Монтгомері (Лоренс) вигнали з поліцейської академії через занадто вибуховий характер. Хенка Рафферті (Зан) звільнили з поліції після бійки з Монтгомері, яку зняв відеокамерою один зі свідків. Двом невдахам, що ненавидять один одного, не залишається нічого іншого, як стати охоронцями і разом вплутатися у небезпечну кримінальну справу…

nat-sec

Хоча на перший погляд картину Дугена («Важка дитина») зроблено за традиційним рецептом комедійних бойовиків про напарників, випробуваному ще на початку 80-х у «48 годинах», насправді це черговий бенефіс Лоренса. Темношкірий комік, який почав свою кар’єру у 80-х у гумористичних телешоу, а у другій половині 90-х знявся у низці хітів («Погані хлопці», «Життя», «Діамантовий поліцейський», «Дім Великої Матусі»), завдяки «Національній безпеці» потрапив до «Клубу 20 мільйонів». Однак продюсери все ж таки мали сумніви щодо здатності актора врятувати відверто вторинну стрічку: фільм, зйомки якого закінчилися ще влітку 2001 р., планували випустити на екрани у листопаді того ж року, але прем’єру перенесли на квітень 2002 р., потім на серпень і врешті-решт – на січень 2003-го. Побоювання виявились небезпідставними: «Безпека» провалилась у прокаті, протримавшись у десятці лідерів вікенду два тижні і зібравши лише 26 млн. доларів. Це не дивує: сценарій дебютантів Джея Шеріка та Дейвіда Рона не містить жодного оригінального жарту чи ідеї, внаслідок чого картина перетворилась на калейдоскоп з гримас Лоренса та автомобільних трюків. Втім, актор реабілітувався завдяки [«Поганим хлопцям-2»->bad-boys-2].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *