24 години

24 години (24 часа). Росія, 2000. Режисер Олександр Атанесян. У ролях: Максим Суханов, Андрій Панін, Сергій Новиков, Михайло Козаков, Тетяна Самойлова, Ігор Старигін, Георгій Тараторкін, Наталія Рогожкіна, Володимир Єрьомін.

СТБ, п’ятниця 12 вересня, 22.25

Кілер Фелікс на прізвисько «Діамант» (Суханов) був підставлений колегами під час ліквідації московського «авторитета». Непереможний вбивця тікає з в’язниці і намагається виїхати за кордон. Брати Шаламови, бізнесмен Льова (Панін) та наркоман Гарік (Новиков), отримують від місцевої мафії наказ знайти та знищити втікача на протязі доби…

Як і інший хіт 2000-го, «Брат-2» Олексія Балабанова, стрічка Атанесяна викликала палку дискусію у пресі. Противники картини дорікали режисеру за «естетизацію насилля» та невідповідність сюжету російським реаліям (незважаючи на те, що прототипом головного героя був відомий злочинець Олександр Солонік). Натомість прихильників фільму надихав сам факт появи у Росії професійно зробленого зразка комерційного жанрового кіно. «24 години» дійсно вирізняються на тлі численних бойовиків часів перебудови і наступних років, приваблюючи майстерністю постановника, вигадливою інтригою та переконливим акторством. Стрічка отримала визнання не лише у глядачів, але й у критиків, які присудили їй премію «Золотий Овен» за кращий дебют.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *