Ворог держави № 1

Ворог держави № 1 (Mesrine: L’instinct de mort / Враг государства № 1). Франція, 2008. Режисер Жан-Франсуа Ріше. У ролях: [Венсан Кассель->vincent-cassel], Жерар Депардьє, Сесіль Де Франс, Матьє Альмарі, Жерар Ланвен, Людівін Саньє, Жиль Лелуш, Семюель Ле Б’ян.

vorog

Жак Мерін був найвідомішим гангстером Франції і Канади. Він ставився до своєї роботи надзвичайно креативно: грабував кілька банків одночасно і для кожної нової справи змінював зовнішність, вдаючись навіть до пластичних операцій…

Картина базується на автобіографічній книзі Меріна “Смертельний інстинкт”. Про легендарного французького гангстера вже знімали фільми, про нього написано 15 книг (їх авторами були його дружини, коханки, друзі, навіть ветерани поліції).

Праця над стрічкою проходила з 7 травня 2007 р. до січня 2008 р. Обидві частини, які насправді є самостійними фільмами, знімали одночасно. Ріше і Кассель спочатку хотіли робити один фільм, але потім побачили, що у житті гангстера було забагато цікавих епізодів, викинути які означало б звузити образ. Знімальна група побувала у Франції, США, Канаді, Англії, Іспанії, Алжирі – всюди, де проходив життєвий шлях знаменитого злочинця.

На кінофестивалі в Японії Венсан Кассель отримав приз за найкращу чоловічу роль. Для другої частини саги актор потовстішав на 18 кілограмів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *