Росаріо Доусон

Згідно з голлівудською легендою, кінозірку Лану Тернер «відкрили» в аптеці. Росаріо Доусон (Rosario Dawson / Росарио Доусон) теж стала актрисою зовсім випадково: режисер Ларрі Кларк звернув на неї увагу, коли на вулиці нью-йоркського району Ловер-Іст-Сайд 15-річна Доусон спілкувалась з іншими підлітками.

dawson1

Дівчина, в жилах якої тече неймовірна суміш пуерто-риканської, домініканської, ірландської, афро-американської та кубинської крові, погодилась знятись у фільмі «Дітки» (1995) про життя підлітків-маргіналів. В одній зі сцен цієї скандальної картини її героїня із задоволенням розповідає подрузі (Клоуе Севіньї) про свої еротичні пригоди. «Усе, про що йшлося у стрічці, було мені зрозумілим і знайомим, – каже Росаріо. – Мені пощастило, що зі мною це відбувалось тільки в кіно».

Через три роки юна акторка з’явилась на екранах у драмі Спайка Лі «Його гра», головну роль в якій виконав Дензел Вашингтон. Її кар’єра розвивалась досить повільно: свої перші ролі у блокбастерах Доусон отримала у 2002 р. Вона грала подружок Едварда Бернса («Тротуари Нью-Йорку»), [Вілла Сміта->will-smith] ([«Люди у чорному-2»->men-in-black-2]), Едді Мерфі ([«Плуто Неш»->pluto-nash]), [Едварда Нортона->edward-northon] («25-а година»), [Двейна Джонсона->dwayne-johnson] ([«Скарби Амазонки»->rundown]), і в жодному з цих фільмів у неї не було можливості продемонструвати справжні акторські здібності.

dawson1

В [«Александрі»->alexander] (2004) Олівера Стоуна Росаріо перевтілилась у Роксану, дружину великого полководця. Картина провалилась у прокаті, і критики зустріли її досить негативно, однак роботу актриси оцінили високо. Більшість глядачів добре запам’ятали любовну сцену з Доусон та [Коліном Фарреллом->colin-farrell]; у деяких рецензіях писали, що це один з найкращих моментів у стрічці.

У 2005 р. Росаріо знялась в екранізації знаменитого графічного роману Френка Міллера [«Місто гріхів»->sin-city], створеній Робертом Родрігесом. У цій чорно-білій картині 25-річна актриса зіграла круту дівчину на ім’я Гейл, яка виявляється вплутаною у брудні справи разом зі своїм старим приятелем ([Клайв Овен->clive-owen]). На знімальному майданчику фільму Доусон опинилась в компанії таких зірок, як Брюс Вілліс, [Беніціо Дель Торо->benicio-del-toro], [Джош Хартнетт->josh-hurtnett], [Бріттані Мерфі->brittany-murphy]. «Ця героїня повинна була виглядати лютою і драматичною, кумедною і сексуальною – і Росаріо чудово впоралась з цим складним завданням», – вважає Міллер.

dawson1

На зйомках «Міста гріхів» акторка познайомилась з Тарантіно і з того часу мріяла знятись у нього. Вона двічі пробувалась на роль Абернаті у [«Доказі смерті»->death-proof] і врешті-решт отримала її. Доусон розповідала, що Квентін нікому не показує сценарій, доки не закінчить працювати над ним. Він не дозволяє мати на майданчику мобільні телефони, натомість в усіх трейлерах на зйомках можна почути пісні 70-х, які допомагають акторам краще відчути атмосферу треш-жанру.

Незабаром Росаріо Доусон з’явиться на наших екранах у стрічці «Сім життів» з Віллом Смітом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *