Еміль Гірш

Еміль Гірш (Emil Hirsh / Эмиль Хирш) народився у Палмсі (штат Каліфорнія) в сім’ї продюсера Дейвіда Гірша і художниці Маргарет Девенпорт, потім жив у Лос-Анджелесі та Санта-Фе. У дитинстві знімався на телебаченні. У 2002 р. Еміль потрапив у велике кіно, де за кілька років зіграв у таких помітних фільмах, як “Небезпечне життя вівтарних хлопчиків” (2002) з [Джоді Фостер->jodie-foster], “Імператорський клуб” (2002) з Кевіном Клайном, “Хлопець з сім’ї Мадж” (2003), “Сусідка” (2004) з [Елішою Катберт->elisha-cutbert], “Вигадані герої” (2004), “Королі Догтауна” (2005) з [Хітом Леджером->heth-ledger], [“Альфа Дог”->alfa-dog] (2006) з [Брюсом Віллісом->bruce-willis] та [Шарон Стоун->sharon-stone] і “Повітря, яким я дихаю” (2007).

hirsh1

Гірш навіть не сподівався, що отримає головну роль у новій стрічці від авторів [“Матриці”->matrix] – кіноверсії японського анімаційного телесеріалу 1967-1968 рр. [“Спід Рейсер”->speed-racer]. Еміль подзвонив своєму агенту, який розповів, що брати Вачовскі вже переглянули дві тисячі акторів. Гірш теж вирушив на проби і, як йому здалося, повністю завалив їх. Тому коли наступного дня агент повідомив, що режисери ще раз хочуть подивитись на нього, актор відчув бурю емоцій. “У цього фільму зовсім особливий візуальний стиль, – каже Еміль. – Чесно кажучи, я думав, що стрічка вийде у стилі “Матриці”, проте Вачовскі вигадали абсолютно нову, унікальну форму”. Актор ретельно готувався до зйомок, проводячи багато часу у парку атракціонів студії “Юніверсал”, де є імітатор гонок серії Nascar, однак на знімальному майданчику йому дозволили лише позувати, сидячи в автомобілі: усі карколомні трюки робили каскадери.

hirsh2

Інша нова робота Гірша – стрічка “До дикої природи”, поставлена [Шоном Пенном->sean-penn] за документальною книгою Джона Кракауера. Герой Еміля – реальна людина, Кріс Маккендлесс, який відмовився від попереднього життя і, залишивши все своє майно, вирушив автостопом на Аляску, щоб оселитися у безлюдній місцевості, де врешті-решт і помер. Актор каже, що ця картина змінила його: “Тепер мені хочеться зніматися тільки в хороших фільмах, які можуть чогось навчити”.

hirsh3

“Я намагаюсь спокійно відноситись до слави, – запевняє Гірш. – Я знаю багатьох людей, які цілком гідно переносять її тягар. І мене “мідні труби” не лякають – треба просто не забувати про реальний світ і жити, підкоряючись розуму. Я ніколи і ні на що не буду скаржитись: коли я вирішив присвятити себе цій професії, то добре знав, яка ціна зоряної слави”. Незабаром на наші екрани вийде нова стрічка за участю актора – біографічна драма Гаса Ван Сента [“Мілк”->milk] про першого каліфорнійського чиновника, який відкрито оголосив себе гомосексуалістом, – Харві Мілка (Шон Пенн), члена міського правління Сан-Франциско, якого вбив його колишній колега. У цій картині Гірш зіграв одного з помічників Мілка у його передвиборчій кампанії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *