Інший світ: Повстання ліканів

От і [«Інший світ»->underworld] дочекався своєї «Революції». Взагалі, голлівудці – це нація, яка до революцій не охолоне ніколи, оскільки революція (в кіно) – це виграшний сюжет з чіткою логічною побудовою, виразним конфліктом, ефектною кульмінацією і передбачуваним фіналом, а найголовніше – нічого нового вигадувати не треба. Сутність залишається, змінюються лише декорації: середньовічна Англія («Робін Гуд – принц злодіїв»), мавпяче майбутнє («Планета мавп» 2001 р.), первісне суспільство («10 тисяч років до нашої ери»)… А тепер – вампіри з перевертнями.

underw

У першу чергу картина розрахована на коло прихильників даного кіносеріалу, яке є досить широким, але й ті, хто не знає чи не дуже пам’ятає міфологію «Іншого світу», у великому програші не будуть: з самого початку глядачу швидко, але доступно пояснюють, хто головні герої і в чому полягає конфлікт. Можливо, тим, хто дуже добре пам’ятає дві перші частини, буде трохи менш цікаво, бо вони заздалегідь знають, хто з гравців залишиться у живих, а хто ні, а додаткових сюрпризів для них не підготували. Нічого не поробиш, така доля приквелів, на які задав моду пан Лукас своєю другою трилогією.

Сюрпризів немає, але дивитись можна. Перевертні реалістичнішими не стали, але це на краще: атаки нереальних звірюк на вампірський палац виглядають достатньо видовищно. Однак головний спецефект – це [Білл Найджи->bill-naiji] у ролі Віктора. У цій серії він нарешті вийшов на перший план, залишивши позитивних героїв у своїй великій тіні. Актору вдається бути на екрані одночасно зловісним і цікавим лиходієм, гордим аристократом, безжальним тираном і навіть переконливим батьком – з тієї породи, для яких честь роду понад усе. І хоча за безкінечними сутичками лицарів-вампірів та голих і босих людей-вовків спостерігаєш без особливої цікавості, час від часу виникає думка, що Віктора-Найджи варто було б побачити ще хоча б раз.

Інших виконавців запам’ятати важко, крім хіба що Шейна Броллі у ролі хитрого Крейвена. У Майкла Шина в ролі Луциана великі очі, і у плані акторства це фактично все. Про Рону Мітру в ролі Соні нічого особливо поганого сказати не можна, але [Кейт Бекінсейл->kate-bekinsale] стала настільки важливим елементом даного кіносеріалу, що будь-яка заміна не буде виглядати гідною.

Підсумок: непоганий містичний бойовичок без особливих претензій і з однією вартою уваги акторською роботою. Як для третьої частини дуже непогано.

1 коментар для “Інший світ: Повстання ліканів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *