Кері Рассел

Кері Рассел (Keri Russell / Кери Рассел) народилась 23 березня 1976 р. у Каліфорнії. З юних років захоплювалась танцями, і це пізніше дуже допомогло їй в акторській професії. Саме танці привели Кері в модельний бізнес, після чого вона вирушила до Лос-Анджелесу, щоб випробувати себе у цій справі. У 1991 р. її прийняли до “Клубу Міккі Мауса”, де акторка виступала до 1993 р. У цей період вона знялась у своєму першому фільмі – фантастичній комедії “Люба, я збільшив дитину” (1992) з Ріком Моранісом.

rusel1.jpg

У 1996 р. Рассел знову перебралась до Лос-Анджелесу і знялась у відомого продюсера Аарона Спелінга у серіалі “Берег Малібу”. Після цього Кері зіграла у комедії “Вісім днів на тиждень”, а у 1998-му почала брати участь у телесеріалі “Щастя”. Через чотири місяці після ефектної прем’єри акторка отримала “Золотий глобус” за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі. До списку телевізійних робіт Рассел також увійшли серіали “Звичайна магія” та “На Захід” (виконавчим продюсером останнього був [Стівен Спілберг->steven-spielberg], а режисером – Саймон Вінсер). У 2005 р. Кері дебютувала у театрі у позабродвейській постановці Ніла Ла Б’юта “Жирна свиня” у ролі дівчини Джинні, які образилась на свого колишнього хлопця за те, що він закохався в іншу, ще й в товстеньку.

Чудові відгуки критиків отримала стрічка “Офіціантка”, де Рассел виконала головну роль. На великому екрані акторку також можна було побачити у фільмах “Лотерея” (1996), “Спокуса няньки” (1998), “Божеволію від Мамбо” (2000), [“Ми були солдатами”->we-were-soldiers] (2002), “Вершина гніву” (2005), [“Неможлива місія-3”->mission-impossible-3] (2006). У драмі Дейвіда Оборна “Дівчина у парку” екранними партнерками Кері стали [Сігурні Вівер->sigurney-viewer] та [Кейт Босворт->kate-bosworth].

rusel1.jpg

У сімейній комедії “Казки на ніч” Рассел виконала роль Джилл – вчительки, яку її колега (Кортні Кокс) запрошує посидіти з її дітьми вдень, тоді як її брат Скітер ([Адам Сендлер->adam-sandler]) бере на себе обов’язки вихователя увечері. У цій картині їй також довелось перевтілюватись у кількох казкових персонажів – королеву фей Джилліан, Русалоньку та Джилліан-ворону. Таким чином, актриса ніби повернулась до свого коріння – у компанію Діснея. “Цікаво, що мені вдалося знятися у цьому фільмі: в дитинстві я грала у “Клубі Міккі Мауса”, – розповідає Кері. За словами режисера Адама Шенкмана, Рассел вибрали на роль, оскільки завдяки їй комедійний талант Сендлера розкривається ще більше: “Вони з Адамом ідеально пасують один одному: вони постійно один одного смішать. Схоже, їм дуже подобається працювати разом”.

“Спочатку моя героїня вважає Скітера вкрай інфантильним та безвідповідальним, і він таким і є – розповідає акторка. – Скітер просто бісить її. Але коли вона проводить з ним більше часу і бачить, як він піклується про дітей, їй починає здаватись, що він взагалі-то непоганий хлопець. І він зачаровує її”.

rusel1.jpg

Незабаром на екрани світу вийде новий фільм за участю Кері Рассел – “Листя трави”, де також знялись [Едвард Нортон->edward-northon] та [Сюзан Сарандон->susan-sarandon].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *