Майкл Шин

Майкл Шин (Michael Sheen / Майкл Шин) народився у 1969 р. у британському місті Ньюпорт (графство Уельс), а виріс у місті Порт Телбот, на батьківщині двох славетних акторів – Ентоні Гопкінса та Річарда Бертона. Тато Шина у молодості був дуже схожий на Джека Ніколсона і підробляв на місцевих гумористичних і театральних конкурсах, імітуючи зірку. Батьки часто водили Майкла та його сестру Джоанну в театр і всіляко заохочували їх інтерес до лицедійства. Під час навчання у старших класах школи Шин думав стати професійним футболістом, але потім вибрав акторство. Він вступив до театральної школи у Брістолі “Old Vic Theatre School”, а через рік йому дали стипендію імені Лоренса Олів’є як найкращому учню у класі.

mshin1.jpg

У 1991 р., ще під час навчання, Майкл отримав роль у виставі “Коли вона танцювала”, де його партнеркою стала Ванеса Редгрейв. Не закінчивши курс, він переїхав у Лондон і почав грати на сцені, щоразу завойовуючи позитивні відгуки критиків. Свої найяскравіші ролі цього періоду актор зіграв у виставах “Ромео і Джульєтта”, “Пер Понт”, “Обернись у гніві”, “Генріх V”. У 1993 р. Шин вперше з’явився перед камерою у міні-серіалі “Галоглас”, а невдовзі дебютував на великому екрані другорядною роллю у стрічці “Мері Райлі” (1996) з Джулією Робертс. Американці вперше помітили Майкла у 1999 р., коли він зіграв на бродвейській сцені у виставі “Амадей”, після чого його запросили у голлівудський проект “Чотири пера” (2002), де його партнерами стали Хіт Леджер та Кейт Хадсон. З того часу він постійно знімається на “фабриці мрій”.

mshin2.jpg

У 2006 р. роль Тоні Блера у фільмі “Королева” з [Гелен Міррен->helen-mirren] принесла Шину чимало премій і номінацій, а минулого року він зіграв в екранізації п’єси Пітера Моргана “Фрост проти Ніксона”, яка розповідає про те, як англійський тележурналіст Дейвід Фрост зумів заманити на телебачення колишнього президента Річарда Ніксона і взяв у нього низку сенсаційних інтерв’ю. Спочатку проект не викликав у актора ентузіазму: “Коли Пітер прислав мені п’єсу, я саме знімався у “Королеві”, і моєю першою думкою було: “О ні! Ще одна політична драма Пітера Моргана? І я знову буду підспівувати зірці?” Але потім я погодився з поваги до Пітера”. Майкл був упевнений, що п’єса не протримається на сцені більше двох місяців, і не думав, що вона матиме успіх і що її екранізують.

mshin3.jpg

Більшість глядачів знають Шина за іншими роботами, наприклад, за роллю перевертня Луциана у трилогії “Інший світ”. “Коли я дізнався, наскільки популярним став Луциан, то довго не міг у це повірити, – запевняє актор. – Коли “Інший світ” з’явився на екранах, люди на вулицях стали називати мене Луцианом. Один хлопець навіть просив, щоб я побив пику його босу, який, за його словами, був типовим перевертнем. Тому я зрадів, коли мені сказали, що в [“Іншому світі-3”->underworld-3] мій герой опиниться у центрі подій!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *