Зоряний шлях

Зоряний шлях (Star Trek / Звездный путь). Фантастичний бойовик. США, 2009. Режисер Дж. Дж. Абрамс. У ролях: Кріс Пайн, Захарі Квінто, Антон Єльцин, Зої Салдана, [Саймон Пегг->simon-pegg], [Вайнона Райдер->winona-ryder].

star-trek-movie-poster.jpg

Стрічка розповідає про ранні дні капітана Джеймса Кірка та команди зорельота “Ентерпрайз”.

Коли на початку 2006 р. Дж. Дж. Абрамс погодився зняти 11-ту серію “Зоряного шляху”, він добре розумів, що на нього чекає. Перш за все він старанно засекретив усе, що стосувалось майбутньої картини. За його проханням, студія навіть не випустила прес-реліз про початок роботи, однак у квітні 2006 р. ЗМІ все ж таки довідались про те, що стрічка розповідатиме про ранні роки життя головних героїв, Керка та Спока, про їхню першу зустріч у Зоряній академії і першу місію в космосі. Наступного дня Абрамс зробив офіційну заяву про те, що ця інформація не відповідає дійсності.

У січні 2007 р. Алекс Курцман та Роберто Орсі закінчили писати сценарій. “Мене більш за все влаштовують ті глядачі, які не бачили серіал, тому що вони будуть дивитись фільм без будь-якого упередження”, – заявив постановник. На ролі молодих космічних першопрохідців він взяв маловідомих акторів. У листопаді 2007 р. стало відомо, що 36-річна Вайнона Райдер зіграє матір одного з героїв. Потім з’явилось повідомлення, що одну з ролей виконає Ерік Бана і що у картині з’явиться ветеран “Зоряного шляху” – 76-річний Леонард Німой. Фанів дуже засмутило те, що у стрічці не знайшлося місця для іншого ветерана – Вільяма Шетнера, який грав капітана Керка.

Зйомки почались у листопаді 2007 р. У павільйони “Парамаунт” неможливо було зайти без перепустки, а проносити кіно-, відео- та фотокамери категорично заборонялось. Райдер скаржилась, що не може палити ні в павільйоні (через правила пожежної безпеки), ні за його межами (виходити з павільйону у костюмі та гримі заборонялось). Усім акторам роздали іменні копії сценарію, причому на кожній сторінці було написано ім’я артиста, який його отримав. “Я почуваюсь Джеймсом Бондом, – розповідав у ті дні Антон Єльцин. – І ніби знаходжусь на секретному завданні”. У лютому 2008 р. Абрамс знімав одну зі сцен на лос-анджелеському пустирі: місце загородили щитами і побудували там величезну декорацію космічного корабля. Через 15 хвилин після початку роботи над пустирем зависло кілька гелікоптерів, з яких знімали процес зйомок, і через кілька годин все це було в Інтернеті. Проаналізувавши модель зорельота, фани дійшли висновку, що це корабель Ромуланської імперії. У березні знімальна група кілька днів працювала в університеті штату Каліфорнія в Нортріджі, і у всесвітній мережі відразу з’явились докладні розповіді про зйомки цього епізоду.

Фільм мав вийти на екрани в грудні 2008 р., однак компанія “Парамаунт” оголосила про перенос дати прем’єри на травень 2009 р.

1 коментар для “Зоряний шлях”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *