Сонна лощина

Сонна лощина (Sleepy Hollow / Сонная лощина). США, 1999. Режисер Тiм Бертон. У ролях: Джоннi Депп, Крiстiна Рiччi, Каспер Ван Дieн, Крiстофер Уокен, Крiстофер Лi.

Iнтер, субота 22 жовтня, 00.05

Подii фiльму вiдбуваються у 18 сторiччi. Констебль Iхабод Крейн (Депп) приiздить у мiсцевiсть пiд назвою “Сплячi пустища”, розслiдуючи низку вбивств, жертвам яких вiдрiзали голову. Мiсцевi жителi вважають, що вбивця – привид вершника, якому колись також вiдтяли голову у цiй мiсцевостi.

Сонна лощина (Sleepy Hollow / Сонная лощина). США, 1999. Режисер Тiм Бертон. У ролях: [Джоннi Депп->johnny-depp], [Крiстiна Рiччi->christina-ricci], Каспер Ван Дiєн, [Крiстофер Вокен->christopher-walken], [Крiстофер Лi->christopher-lee].

ICTV, субота 16 травня, 21.05

Подiї фiльму вiдбуваються у 18 сторiччi. Констебль Iхабод Крейн (Депп) приїздить у мiсцевiсть пiд назвою “Сплячi пустища”, розслiдуючи низку вбивств, жертвам яких вiдрiзали голову. Мiсцевi жителi вважають, що вбивця – привид вершника, якому колись також вiдтяли голову у цiй мiсцевостi.

На перший погляд ця стрiчка видається спробою вiдродження у сучасному кiно готичного жанру. Дiйсно, в iнтерв’ю режисер та виконавець головної ролi згадували про своє дитяче захоплення фiльмами жахiв англiйської фiрми “Хаммер” (цим пояснюється i присутнiсть у картинi Крiстофера Лi, який був головною зiркою “Хаммера”). Однак фiльм Тiма Бертона ще раз пiдтвердив його репутацiю одного з найоригiнальнiших майстрiв супервидовищного кiно. Використовуючи форми “другорядних” жанрiв, таких, як комiкс, фантастика класу “Б” або ж жахи “Хаммера”, цей режисер завжди створює чудернацькi, з присмаком “чорного гумору”, фiльми, якi можна сприймати i як захоплюючi, технiчно досконалi кiноатракцiони, i як похмурi притчi, розрахованi на глибше знання мiфологii та психоаналiзу. Те, що “Спляча лощина” знайшла свого глядача, пiдтверджують касовi збори: 100 млн. доларiв у прокатi США. Кiноакадемiя ж належним чином оцiнила майстернiсть митцiв у вiдтвореннi фантасмагоричноi атмосфери картини, присудивши стрiчцi “Оскар” за декорацiї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *