Антон Єльчін

Антон Єльчін (Anton Yelchin / Антон Ельчин) народився 11 березня 1989 р. у Ленінграді. Його батьки Віктор Єльчін та Ірина Коріна були професійними фігуристами. Сім’я Єльчіних переїхала у Лос-Анджелес, коли Антону було лише півтора роки. Зараз батько актора працює тренером з фігурного катання (він був першим тренером Саші Коен), а мати є хореографом льодових шоу. “Росію я не пам’ятаю. Але люблю, як і своїх рідних, які у мене там залишились”, – каже Антон.

yelcin_1.jpg

Спочатку Єльчін, наслідуючи приклад батьків, займався фігурним катанням, проте потім відмовився від занять, не знайшовши у собі достатнього таланту. Натомість він зацікавився кінематографом. Першу роль Антон отримав у п’ять років, в одному з епізодів серіалу “Швидка допомога”. У 2001 р. зіграв Дмитра Стародубова у трилері “І прийшов павук” з Морганом Фріменом. На знімальному майданчику наступної картини “Серця в Атлантиді”, екранізації роману Стівена Кінга, актор зустрівся з “оскарівським” лауреатом Ентоні Гопкінсом. “Коли я вперше побачив його, я був дуже схвильований, у мене сіпалося око, – згадує Єльчін. – Однак я швидко заспокоївся, бо він був дуже добрий”. В свою чергу Гопкінса вразили як впевнена гра Антона перед камерою, так і його м’який характер. За роль юного Боббі Гарфілда Єльчіна визнали найкращим молодим актором 2001 р. Потім він отримав головну роль у фантастичному телесеріалі [Стівена Спілберга->steven-spielberg] “Викрадені” (2002), з’явився у трилері “15 хвилин” з [Робертом Де Ніро->robert-de-niro] і знявся в головній ролі у режисерському дебюті Дейвіда Духовни “Дім Д.”.

yelcin_2.jpg

У 2005 р. журнал “Hollywood Life” відзначив Антона премією як найяскравішого молодого актора. Наступного року він знявся у кримінальній драмі Ніка Кассаветеса [“Альфа Дог”->alpha-dog], де його партнерами стали [Шарон Стоун->sharon-stone] та Брюс Вілліс. На одному з фестивалів Єльчін отримав нагороду для “найбільш чуттєвого актора у світі”. Зараз у нього на рахунку більше 20 фільмів.

yelcin_3.jpg

У [“Зоряному шляху”->star-trek] актор перевтілився в Павла Чехова – персонажа, який існує вже 40 років. Готуючись до ролі, Антон передивився усі фільми про пригоди капітана Керка та його команди. У фантастичному бойовику [“Термінатор: Спасіння прийде”->terminator-salvation] герой Єльчіна – Кайл Різ, який згодом потрапить у 1984 р. і загине від рук Термінатора з найпершого фільму цього циклу. Актор каже, що в обох випадках головним було поважне ставлення до оригіналу: і “Зоряний шлях”, і “Термінатор” мають у світі безліч прихильників, яких не слід розчаровувати. З успіхом працюючи у Голлівуді, Єльчін не збирається забувати про незалежне кіно: його наступна робота – знята в Японії стрічка Ганса Каноза “Мемуари підлітка, який страждає на амнезію”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *