Сльози сонця

Сльози сонця (Tears of the Sun / Слезы солнца). США, 2003. Режисер Антуан Фукуа. У ролях: [Брюс Вілліс->bruce-willis], [Моніка Беллуччі->monica-bellucci], Коул Хаузер, Імонн Вокер, Фіоннула Фланаган, Нік Чінлунд, Малік Боуенс, Том Скерріт, Чарлз Інграм, Пол Френсіс, Джонні Месснер.

1+1, п’ятниця 24 липня, 0.00

Спецзагін, що виконує особливо складні завдання, повинен вивезти з Нігерії, де стався державний переворот, лікаря-місіонера (Беллуччі) та двох священиків. Однак, опинившись у джунглях, командир загону (Вілліс) несподівано вирішує також врятувати 70 приречених на смерть біженців і повністю змінює план операції…

Вілліс клявся, що ніколи більше не буде зніматися у бойовиках, але остаточно розпрощатися з пригодницьким жанром не зміг: він знову взяв до рук зброю у «Сльозах сонця» і погодився зіграти у [«Міцному горішку-4»->die-hard-4]. Втім, стрічка Фукуа («Тренувальний день») – це не зовсім бойовик; вона більше схожа на сповнену штампів сентиментальну мелодраму, куди, помилившись дверми, випадково потрапили 47-річний «горішок» та його вірні горлорізи. Головний герой видається уособленням американської військової машини, особливо коли його запитують: «Чому ти так вчинив?», а він відповідає: «Коли зрозумію, скажу». Картина, яка під час зйомок називалася «Людина війни», провалилась у прокаті, зібравши у США лише 38 млн. доларів: голлівудські роздуми на тему трагічних подій у країнах третього світу нікого не зацікавили. Справжня трагедія сталася під час роботи над фільмом: 29 жовтня 2002 р., виконуючи стрибок з парашутом у Тихий океан, загинув каскадер Майкл Барбер. Він робив цей трюк разом з вісьмома своїми колегами; усі вони мали приземлитися на пляжі, проте двоє з них опинились у воді у 270 м від берега. Тіло Барбера знайшли тільки через чотири дні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *