Бригада “М”

Це чимось нагадує стрічку 2001 р. “Кішки проти собак”, тільки краще, бо немає відвертих наїздів на будь-який вид тварин – відразу викликають лише люди, і це добре. Тільки після перегляду виникає питання – коли ж ми побачимо схожу ігрово-анімаційну адаптацію “Чіп і Дейл поспішають на допомогу”? Після подібного витвору це був би наступний логічний крок.

gforce1.jpg

А ще логічніше було б робити “Чіпа і Дейла” у першу чергу – все ж таки бренд розкручений. Тим паче, що “Бригада “М” багато що взяла від популярного і в нашій країні мультсеріалу про диснеївських гризунів – схожа розстановка сил, схожий набір характерів, схожий по-дитячому невизначений, непроблемний любовний трикутник і таке інше. Люди теж грають приблизно ту саму роль – рідко допомагають, найчастіше заважають і завжди залишаються в дурнях. Тільки гаджетів бригаді накидали побільше і працюють вони не на себе, а на уряд – але ж це вже 21 століття, у світі багато чого змінилося.

gforce2.jpg

В принципі, кіно варто один раз подивитися заради вражаючої комп’ютерної анімації – морські свинки-агенти дуже реалістичні, майже живі і грають, фактично, не гірше, ніж їх людські аналоги з [“Трансформерів-2”->transformers-2] чи [“Атаки Кобри”->rise-of-the-cobra] – їх ще іноді називають акторами, ці людські аналоги. Нетваринні спецефекти теж на висоті, але у цьому плані особливих відкриттів немає. Сюжет малоцікавий і абсолютно передбачуваний, тому фільм тримається переважно на грі свинок. Особу головного лиходія вирахувати легко, хоча б тому, що актору, відповідальному за цю роль, доводилось грати як добрих хлопців, так і кровожерних маніяків. Туалетних жартів хотілося б поменше, але їх не настільки багато, щоб викликати відразу. Гумор простенький, дітям сподобається, а любителів Вуді Аллена на сеансі не буде у будь-якому випадку.

gforce3.jpg

Підсумок: як для кіно для родинного перегляду – непогано, для тих же, кому потрібен справжній літній видовищний блокбастер, це не найкращий вибір. Стрічка буквально просить, щоб до неї зняли сіквел, тільки незрозуміло, що робити з цим сіквелом – хіба що вдвічі збільшити кількість свинок.

1 коментар для “Бригада “М””

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *