Мері Стінберген

Мері Стінберген (Mary Steenburgen / Мэри Стинберген) народилась 8 лютого 1953 р. у Ньюпорті (штат Арканзас). Її мати працювала секретарем, а батько був провідником товарного потягу. Майбутня акторка виросла у провінційному містечку Норт Літл Рок в Арканзасі. У 1972 р. Мері переїхала у Нью-Йорк, де вступила до школи драматичного мистецтва, потім працювала в імпровізаційній трупі. Пробитися у світ великого кіно їй допоміг Джек Ніколсон, який побачив вродливу дівчину на вході студії “Парамаунт”. Він дав Стінберген головну жіночу роль у своїй другій режисерській роботі, комедійному вестерні “На південь” (1978), і з цього почалась її голлівудська кар’єра.

stinb1.jpg

У 1980 р. актриса досягла справжнього визнання, отримавши “Оскар” та “Золотий глобус” за роль другого плану у картині Джонатана Демме “Мелвін і Говард”. Стінберген зіграла дружину робітника Ле Мата, який випадково познайомився і подружився з ексцентричним мільярдером Говардом Х’юзом, який пізніше відписав йому 156 мільйонів доларів у своєму заповіті. Того ж року акторка вийшла заміж за знаменитого англійського актора Малколма Макдавелла. У 1981 р. у сімейної пари народилась дочка Лілі, а у 1983-му з’явився на світ син Чарлз. У 1990 р. Макдавелл та Стінберген розлучилися.

stinb2.jpg

Серед фільмів, у яких знялась Мері: “Епоха за епохою”, “Сексуальна комедія влітку вночі”, “Романтична комедія”, “Одне магічне Різдво”, “Смерть взимку”, “Міс Феєрверк”, “Назад у майбутнє-3”, “Що непокоїть Гілберта Грейпа”, “Кліффорд”, “Місяць-понтіак”, “Передати у спадок”, “Трав’яна арфа”, “Мертва дівчина”, “Елвіс та Анабель”, “Внутрішня імперія”, [“Хоробра”->brave-one], [“Зведені брати”->step-brothers], “Відкритий шлях”, [“Чотири Різдва”->four-christmases], [“Освідчення”->propose]. Вона також зіграла у кількох високо оцінених критикою телевізійних стрічках і в численних театральних п’єсах.

stinb3.jpg

У 1995 р. Стінберген знову вирішила спробувати знайти щастя у сімейному житті. Вона зв’язала себе вузами шлюбу з актором Тедом Денсоном. У 2006 р. Мері отримала ступінь доктора у галузі гуманітарних наук від Ліонського коледжу у Батесвілі. Акторка є близькою подругою колишньої першої леді США, Хіларі Клінтон. У 2008-му вона разом зі своїм чоловіком активно брала участь у президентській кампанії Клінтон.

Незабаром Стінберген можна буде побачити у романтичній комедії Марка Лоренса “Подружжя Морган”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *