Анна Кендрік

Анна Кендрік (Anna Kendrick / Анна Кендрик) народилась 9 серпня 1985 р. у Портленді (штат Мен), де й закінчила середню школу. Її старший брат, Майкл Кук Кендрік, теж став актором. Кар’єра Анни стартувала у 10 років, коли вона підписала контракт з агентством талантів Online Talent Group, з яким співпрацює і зараз. В 13 років Кендрік отримала роль Діни у мюзиклі “Вищий світ”, яку відзначили номінацією на премію “Тоні”; Анна стала другою наймолодшою претенденткою на цю нагороду (першій було 11 років). За цю ж роботу її номінували на премії “Drama Desk Award” та “Fany Award”.

kendr1.jpg

Кендрік співала на Бродвеї у шоу “Провідні леді”, працювала з режисером Скоттом Еллісом та хореографом Сюзан Строман в оперному театрі Нью-Йорка, виконувала роль Фредіки у мюзиклі “Трохи нічної музики”. У її доробку також ролі Джейн Ейр і Маленької принцеси на Бродвеї. В кіно Анна дебютувала у 2003 р. у музичному фільмі “Табір”. Картина отримала приз великого журі на фестивалі “Санденс”, а акторку у 2004 р. номінували на премію “Незалежний погляд” за найкращу роль другого плану. Вдруге на цю нагороду, цього разу за головну жіночу роль, Кендрік претендувала за гру у комедійній драмі Джеффрі Блітца “Граніт науки” (2007), яка отримала високі оцінки критиків.

kendr2.jpg

У кримінальному трилері “Десь” Натана Хоупа актриса зіграла дівчину, у якої несподівано без вісті зникає найкраща подруга (Таня Реймонд). У хіті 2008 р. [“Сутінки”->twilight] та у його продовженні [“Молодий місяць”->new-moon] (2009) Анна виконала роль подруги Белли, Джессіки Стенлі. Минулого року Кендрік знялась у стрічці “Скотт Пілігрім проти людства” з Майклом Сера і в комедії Тодда Луїса “Знайомство з Марком” з [Беном Стіллером->ben-stiller] та Джейсоном Шварцманом, але справжнім проривом для неї став фільм [“Вище неба”->up-in-the-air] з [Джорджем Клуні->george-clooney].

На фестивалі у Палм Спрінгс Анну визнали зіркою, що сходить. “Золотий глобус” їй не дістався, однак вона отримала кілька цінних порад від досвідченої [Гелен Міррен->helen-mirren]. “Чесно кажучи, бути тут сьогодні увечері – це честь для мене, – заявила актриса на червоній килимовій доріжці. – Гелен Міррен насправді сказала правильно про те, що перемогла ти чи ні в номінації, усе це закінчиться сьогодні вночі або узавтра. Тому я щаслива просто бути тут і насолоджуватись цим часом”. Кендрік зізналася, що все ще хвилюється, зустрічаючи зірок на кшталт Міррен та [Моргана Фрімена->morgan-freeman], і у розмові з ними навіть не може закінчити речення.

kendr3.jpg

Анна каже, що її надихають безстрашні героїні комедій. Серед її фаворитів – Паркер Поузі, Моллі Шеннон, Емі Полер. Улюблена героїня Кендрік – Сильвія Фоулер у виконанні Розалінд Рассел у стрічці “Жінки” (1939). Коли її (у зв’язку з участю у “Сутінках”) запитали, ким вона хотіла б бути – перевертнем чи вампіром, акторка обрала перший варіант, бо вважає себе недостатньо спокійною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *