Тейлор Лотнер

Тейлор Лотнер (Taylor Lautner / Тейлор Лотнер) народився 11 лютого 1992 р. в американській глибинці, у місті Гранд-Рапідс (штат Мічиган). Серед його предків – німці, голландці, французи, індіанці. Майбутній актор з шести років займався карате і неодноразово ставав чемпіоном у різних дитячих змаганням з цього єдиноборства. У 2003 р. він завоював найвищі титули у категоріях “Відкриті форми”, “Традиційна зброя”, “Музична зброя” та “Традиційні форми”. Через рік Тейлор додав до своїх титулів звання чемпіону світу серед юніорів.

lotner1.jpg

Один з тренерів Тейлора з рукопашного бою зауважив, що життєрадісний юнак міг би стати актором телереклами, і невдовзі з’явилась перша можливість це перевірити – дитячий конкурс на участь у рекламному ролику великої мережі ресторанів швидкого харчування. Роль Лотнер не отримав, проте сама участь в акторському процесі і можливість перевтілюватися настільки припали до смаку юнаку, що він почав всерйоз цікавитись акторством. З того часу за допомогою батьків Тейлор активно брав участь у пробах в усі можливі проекти.

lotner2.jpg

Коли Лотнеру виповнилося десять років, сім’я переїхала з Мічигану в Каліфорнію, ближче до Голлівуду. Тейлор ще кілька років поєднував серйозні заняття єдиноборствами і акторством, але перше з цих захоплень врешті-решт перейшло до категорії хобі. У 2001 р. Лотнер дебютував на телебаченні епізодичною роллю у картині “Тінь вбивці”, потім знімався у серіалах “Денні-привид”, “Вічне літо”, “Шоу Берні Мака”. Його першим справжнім успіхом у великому кіно була одна з головних ролей у підлітковій комедії “Пригоди Шаркбоя і Лави” (2005). Після цього молодий актор почав з’являтись у рейтингових серіалах, таких, як “Лав Інкорпорейшн” та “Мій особистий ворог”, проте шлях до слави йму відкрила роль Джейкоба Блека у хіті [“Сутінки”->twilight].

lotner3.jpg

У першій частині вампірсько-мелодраматичної саги екранний час Лотнера був дуже обмежений, а за шанс знятися у продовженні Тейлору довелося всерйоз боротися: продюсери думали про те, щоб замінити його на іншого актора. Вся справа у тому, що в [“Молодому місяці”->new-moon] Джейкоб мав помітно подорослішати, ставши справжнім перевертнем, а ріст Лотнера, 1 метр 79 сантиметрів, вважали занадто маленьким для героя, який суттєво змінився. Однак актор зміг взяти ситуацію під контроль, набравши до початку зйомок майже 15 кілограмів м’язової ваги, і зняв усі питання з приводу мужності своєї зовнішності. Після виходу фільму на екрани у Тейлора з’явились мільйони прихильниць, тому його участь у наступній частині кіносеріалу вже сумнівів не викликає. Зараз актора можна побачити у романтичній комедії “День святого Валентина”, яка нещодавно вийшла в український прокат.

1 коментар для “Тейлор Лотнер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *