Мелані Лоран

Мелані Лоран (Melanie Laurent / Мелани Лоран) народилась 21 лютого 1983 р. у Парижі. Її мати – вчителька балету, батько – спеціаліст з озвучування (саме його голосом, наприклад, розмовляв Нед Фландерс у французькому дубляжі знаменитого мультсеріалу “Сімпсони”). Незважаючи на те, що Мелані росла в акторському середовищі, вона досить довго не думала про цю професію. Лише щасливий випадок змусив її передумати. У 1998 р. Лоран була на зйомках комедії “Астерікс і Обелікс проти Цезаря” з другом, батько якого входив до складу знімальної групи, і привернула увагу славетного Жерара Депардьє. Він був настільки вражений, що запропонував Мелані роль Лізбет у своєму наступному проекті “Міст між двох берегів”. Екранного часу у Лоран було небагато, проте саме з цього моменту вона всерйоз зацікавилась акторством.

laurent1.jpg

У 1999 р. Мелані знялась у телефільмі, а наступного року отримала роль Клари у стрічці Родольфа Марконі “Це моє тіло” з Луї Гаррелем та Джейн Біркін. Картину тепло зустріли критики, вона потрапила на Каннський кінофестиваль 2001 р. і здобула десять номінацій на премію “Сезар”. Того ж року Лоран отримала диплом бакалавра за кінематографічною спеціальністю. Завдяки комедії Мішеля Бланка “Цілуй кого хочеш” вона стала досить відомою актрисою. У цьому фільмі Мелані зіграла юну Кароль, подругу персонажа Гаспара Ульєля Луї. Через деякий час вони разом знялися у драмі Родольфа Марконі “Останній день”, яка для них обох стала проривом в акторській кар’єрі.

laurent2.jpg

Лоран виконала кілька ролей другого плану у хітових стрічках, в тому числі в драмі про стосунки батька й сина “Моє серце припинило битися”, яка зібрала чимало позитивних рецензій і виграла кілька кінематографічних нагород. Режисер Філліп Ліоре був настільки вражений грою акторки у цій картині, що запропонував їй головну роль Ельзи “Лілі” Телльє у своєму фільмі “Не хвилюйся, у мене все гаразд” без будь-якого прослуховування. За цю роботу Мелані отримала престижну премію імені Ромі Шнайдер і нагороду “Сезар” (у номінації “Найбільш багатообіцяюча актриса”).

У 2007 р. Лоран запросили відразу у кілька стрічок, які дали їй можливість продемонструвати талант у різноманітних амплуа. Роль Люсі Хеннебелль у першому в кар’єрі акторки трилері “Кімната смерті” принесла їй номінацію на премію “Люмьєр”. У французько-канадській романтичній комедії Дженніфер Дельводер “У кожного Джека є своя Джил” Мелані зіграла Хлою, французку ділову жінку, яка закохується у багаж американського туриста (Джастін Барта).

laurent3.jpg

Знімаючись у [“Безславних покидьках”->inglorious-basterds] Тарантіно, актриса за чотири місяці навчилась користуватись старою моделлю кінобудки і вивчила англійську мову.

1 коментар для “Мелані Лоран”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *