Людина-вовк

Римейк класичного фільму жахів “золотої доби” Голлівуду виявився не настільки поганим, як можна було очікувати.

wolfman1.jpg

Перш за все тому, що стрічка досить близька до першоджерела. Знаючи смаки сучасних сценаристів і продюсерів, які з усього намагаються зробити кіносеріал, найімовірнішим здавався наступний варіант: Лоренса Телбота з небезпечного хижака перетворять на вовчика-братика, який їсть лише поганих людей і б’ється з іншими монстрами. На щастя, цього не сталося. Як і в старій картині, Лоренс страждає від прокляття, закохується, безпорадно намагається знайти спосіб позбутися звіра, який пробудився у нього всередині. Однак як тільки відбувається перетворення (швидке, але дуже видовищне – [“Молодому місяцю”->new-moon] є чому повчитися), перед нами справжній хижак, жорстокий і безжалісний. Для того, щоб підвищити видовищний потенціал фільму, автори додали у нього й елементи більш сучасних стрічок про вовчиків – від “Американського перевертня у Лондоні” до “Вовка”. Що ж стосується двобоїв з іншими монстрами (якось важко уявити, щоб у сучасному фільмі про перевертнів чудовисько було лише одне), то дещо з цього дійсно є, і, не розкриваючи ключовий спойлер, можна сказати, що знято досить динамічно і без відвертого глупства.

wolfman2.jpg

З акторів у першу чергу слід згадати [Хопкінса->antony-hopkins]: у його виконанні вистачає лектерівського шарму, і діалоги у другій половині стрічки зіграні саме так, як вимагає даний жанр. [Дель Торо->benicio-del-toro] у головній ролі трохи одноманітний, але саме таким був і Лон Чейні-молодший у старій картині: в обох випадках стоїть завдання грати майже бездоганного чоловіка, а з таким матеріалом особливо не розженешся. [Емілі Блант->emily-blunt] у ролі дівчини, до якої небайдужі абсолютно всі Телботи, виглядає непогано, однак і цю роль назвати цікавою не можна. Трохи живіший Вівінг у ролі детектива, хоча з його персонажем пов’язана одна з найбільших дір у сюжеті: чому він підозрює Лоренса з самого початку, при тому, що усі знають, що вбивства почались до того, як молодий Телбот приїхав у цю місцевість? Пояснити цей момент неможливо, але з роллю настирливого переслідувача актор впорався добре.

wolfman3.jpg

Підсумок: відносно непоганий зразок сучасного високобюджетного хорора. Спроба продовжувати традиції легендарного циклу монстр-фільмів “Юніверсал” 30-40-х – справа шляхетна, особливо коли вона підкріплена якісними спецефектами, як у даному випадку. Результат вийшов зовсім не бездоганний, але вартий уваги, і, можливо, навіть дочекається продовження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *