Стів Зан

Стів Зан (Steve Zahn / Стив Зан) народився і виріс у містечку Маршалл (штат Міннесота), у сім’ї священика. Вперше з’явився на сцені у місцевій постановці п’єси Ніла Саймона “Білоксі-блюз”. Зігравши ще кілька ролей у виставах, Стів став членом трупи Американського репертуарного театру у Кембриджі (штат Масачусетс), а потім перебрався у Нью-Йорк, щоб зробити повноцінну артистичну кар’єру. У 1991 р. Зан з виставою “До побачення, Берді!” у постановці Томмі Тьюна об’їздив майже всю Америку, і стало зрозуміло, що у нього велике акторське майбутнє.

zahn1.jpg

Незважаючи на свої сценічні успіхи, Стів ніколи не намагався потрапити до Голлівуду: “фабрика мрій” сама знайшла його. У нью-йоркському театрі Playwrights Horizons Зан грав у п’єсі “Софістика” разом з Ітаном Хоуком, який тоді пробувався на роль у комедії Бена Стіллера “Реальність кусається” (1994), і Стіллер прийшов на виставу. Бену сподобалась гра Стіва, і він запропонував актору одну з ролей у своєму фільмі.

Зан досить швидко став популярним. До його фільмографії входить чимало відомих картин: “Червоний приплив” (1995), “Те, що ти робиш” (1996), “Поза полем зору” (1998), “Вам повідомлення” (1998), “Сили природи” (1999), “Врятувати Сілвермана” (2001), “Нічого собі поїздочка” (2001), “Сильна жінка” (2001), “Черговий тато” (2003), [“Сахара”->sahara] (2005), “Бандитки” (2006), “Рятувальний світанок” (2006), “Великий Бак Говард” (2008), “Чистка до блиску” (2008), “Сніжна людина” (2008) тощо. Серед останніх робіт актора – “Нічний потяг” (2009) та “Ідеальна втеча” (2009).

zahn2.jpg

Суперзіркою Зан поки що не став, і йому досі доводиться боротися за хороші ролі. “Щоб отримати щось хороше, за це потрібно боротися, – каже актор. – Не можна просто сидіти і чекати, поки тобі запропонують роль. Продюсерам “Любовного менеджменту” я, наприклад, заявив відкрито: “Я знаю, ви підбираєте кандидатури із зірок категорії “А”, але я дуже хочу зіграти у цьому фільмі. Давайте я вам розповім, яким я бачу свого героя”. І розповів!” “Любовний менеджмент” (2008) – одна з останніх робіт Стіва. У цій романтичній комедії Дженніфер Еністон грає ділову жінку на ім’я Сью, якій доводиться багато подорожувати країною. Одного разу вона зупиняється у придорожньому мотелі, який належить батькам безтурботного мрійника Майка (Зан). Майк приносить Сью пляшку шампанського “у подарунок від фірми”, між ними виникає симпатія, і він вирішує вирушити вслід за нею у подорож. Це дуже не подобається ревнивому колишньому коханому Сью, Джанго ([Вуді Харрелсон->woody-harrelson]), який теж не збирається здаватися. Зан та Еністон втретє зустрілись на знімальному майданчику: раніше вони разом працювали над одним з епізодів серіалу “Друзі” і над романтичною комедією “Об’єкт мого захоплення”.

zahn3.jpg

У вільний від роботи час Стів живе на фермі у Лексінгтоні (штат Кентуккі) разом з дружиною Робін та двома дітьми. “Я обробляю поле, не злізаючи з трактора, заготовлюю сіно і навіть думаю про купівлю худоби, – розповідає Зан. – Знаєте, більшість чоловіків зараз майже непотрібні у домашньому господарстві, тому що жінки спокійно можуть купити розфасоване м’ясо у магазині. Але тут, на фермі, я завжди потрібний. Ось, наприклад, близиться смерч – а у мене вже готові електричні ліхтарі, і я знаю, коли скомандувати: “Швидко всі у підвал!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *