Куди поділись Моргани?

Один з тих фільмів, які чесно дають те, що обіцяли. Усі, хто бачили трейлер, матимуть цілком правильне уявлення про те, чим є “Моргани”. Показані у трейлері жарти у стрічці дійсно є. Проблема у тому, що, крім них, інших вдалих моментів у картині дуже мало.

morgans1.jpg

Хоча переклали жарти непогано, тему міських жителів у ковбойському селі у фільмі відпрацьовано дуже слабенько, на рівні другорядних анекдотів: то Пол і Меріл на бігу задихаються, бо, бачте, у повітрі “забагато кисню”, то тікають від ведмедя і т. і. Таке враження, що якщо людина з Нью-Йорка, то це все одно, що з іншої планети. Звичайно, вона не кинеться відразу рубати дрова, але все таки у цьому плані трохи переборщили. Самі жителі маленького містечка у Вайомингу показані трохи краще – менш стереотипними. Другорядні персонажі у виконанні [Сема Елліота->sam-elliot] та [Мері Стінберген->mary-stinbergen] за характерами вийшли значно цікавішими за головних героїв. Навіть асистенти Пола і Меріл цікавіші і смішніші за своїх босів, хоча повнометражний фільм ці двоє навряд чи витягнули б.

morgans2.jpg

Вся проблема у тому, що конфлікт між головними героями здається вичерпаним вже на початку фільму: зрадливий чоловік зрозумів свою помилку і шукає примирення з ображеною половинкою. Примирення, знає глядач, невідворотне, тому сюжет (точніше, елемент драми у ньому) зводиться до блукання колами навколо однієї і тієї самої точки – саме цим займаються у численних діалогах [Грант->hu-grant] з кислим обличчям і незадоволена чоловіком, собою і всім світом [Сара Джессіка Паркер->sara-jessica-parker]. Спостерігати за цим словесним блуканням досить-таки нудно, тим паче що екранного часу йому приділили стільки ж, скільки комедійним епізодам. А треба ще додати, що інколи фільм намагається бути трилером, і це у нього виходить найгірше: якщо секунду подумати, уся поведінка найманого вбивці – повна клініка. Він намагається знищити двох свідків скоєного ним вбивства, проте у фіналі женеться за ними в натовпі, збільшуючи кількість потенційних свідків удесятеро.

morgans3.jpg

Підсумок: слабенька романтична комедія, яка має шанс сподобатись хіба що найбільшим прихильникам двох головних виконавців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *