Шпигун по сусідству

Шпигун по сусідству (The Spy Next Door / Шпион по соседству). Пригодницька комедія. США, 2009. Режисер Браян Левант. У ролях: [Джекі Чан->jackie-chan], Ембер Валлетта, Біллі Рей Сайрус, Джордж Лопез, Магнус Шевінг.

spy_next_door_poster.jpg

Агент ЦРУ Боб Хо (Чан) вирішив почати мирне життя, завівши сім’ю. Його обраницею стала сусідка Джиліан, яка сама ростить трьох дітей. Але перш ніж Джиліан погодиться вийти за нього заміж, Боб повинен виконати ще одне завдання – завоювати довіру її дітей.

Продюсер Боб Сімондс зустрів Джекі Чана у Китаї, і той відразу погодився на роль у “Шпигуні по сусідству”. Актору сподобалися сценарій і місія, яку повинен виконати його персонаж. “Мені подобається смішити дітей, – каже Чан. – Я люблю, коли діти говорять мені, що їм подобаються мої фільми”. Обираючи постановника картини, Сімондс звернувся до режисера Браяна Леванта, з яким працював на чотирьох попередніх проектах.

У найзапеклішого ворога героя, російського терориста, перевтілився Магнус Шевінг, який прославився завдяки дитячому серіалу “Ліниве місто”. За словами актора, йому було складно виконувати цю роль: уродженцю Ісландії довелось розмовляти англійською з російським акцентом, у той час як Чан на знімальному майданчику розмовляв китайською. “Розкажу кумедний випадок, – згадує Шевінг. – Якось я не до кінця зрозумів Джекі, потрібно мені відійти назад чи підійти ближче, і в результаті отримав удар прямо у щелепу”.

На роль 14-річної дочки героїні Валлетти затвердили Мадлен Керролл, 13-річну актрису, на рахунку у якої понад двадцяти кіно- та телепроектів. Інші дві ролі виконали дебютант у повнометражному кіно Вілл Шелді та п’ятирічна Аліна Фолі. Чану довелося бути максимально уважним під час зйомок трюків за участю дітей. Він багато працював з постановником трюків Бобом Брауном та його каскадерами. Кінцевий результат був несподіваним – симбіоз західного та східного трюкових стилів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *