Як приборкати дракона

Як приборкати дракона (How to Train Your Dragon / Как приручить дракона). Анімаційний фільм / пригоди / комедія. США, 2010. Режисери Кріс Сандерс та Дін Де Блуа. Ролі озвучують: Джей Барушель, [Джерард Батлер->gerard-butler], Америка Феррера, Джона Гілл, Крістофер Мінц-Пласе, Крістен Віг, Ті Джей Міллер, Крейг Фергюсон.

how_to_train_your_dragon_010.jpg

Юний вікінг Гикавка живе на острові, де боротьба з драконами – невід’ємна частина життя. Його світ перевертається догори ногами, коли він зустрічає пораненого дракона. Дружба з ним дозволяє герою побачити звичний світ із зовсім іншої точки зору…

Книги британської письменниці Кресіди Ковелл потрапили до поля зору продюсерів “Дрімворкс” майже шість років тому. Їм відразу вдалося розгледіти кінематографічний потенціал у пригодах худенького хлопця Гикавки, який намагається знайти своє місце у світі вікінгів. “Коли пишеш про вікінгів та драконів, мимоволі уявляєш собі щось величне, – каже письменниця. – Я була надзвичайно рада, коли “Дрімворкс” виявила інтерес до моїх книг, бо я знала, що вони здатні створити полотно такого масштабу, про яке я й мріяти не могла!”

Якщо у творах Ковелл дракони розмовляють своєю особливою мовою, то у мультфільмі вони більше нагадують тварин і спілкуються між собою не вербально. Таким чином завдання аніматорів ускладнилося: їм довелося створювати характерів драконів, не використовуючи мовні характеристики. З усіх різновидів монстрів, які вигадала письменниця, автори фільму вирішили зосередитись на шести дуже різних типажах. Другом Гикавки стає Беззубик – представник виду, про який розповідають чимало моторошних легенд. За словами режисера Діна Де Блуа, створюючи цей образ, аніматори думали про пантер та інших великих кішок. Це підтверджує ідея про погляд, який відразу ж задає характер стосунків між героями, – так дивляться вовки або кішки, пильно, пронизливо, усвідомлюючи свою силу.

“Я шукав у світі тварин усе, що хоч би якось було подібним до наших драконів, – птахів, кажанів, рептилій, ссавців, – розповідає головний аніматор персонажів Саймон Отто. – Коли точками відліку вибрали чорну пантеру та вовка, ми почали підключати сюди несподівані асоціації на кшталт кенгуру або вомбатів – дивакуватих створінь, з якими ми не дуже добре знайомі. Врешті-решт, у нас вийшла дуже приємна тварина, яка сподобається не лише Гикавці, а й глядачам”.

3 коментаря для “Як приборкати дракона”

  1. гарний та динамічний мульт з гарно промальованими персонажами – кожен вікінг та дракон це ЩОСЬ. + красиві анімації почуттів та емоцій героїв , як драконів та вікінгів – висновок – було дуже приєм6но дивитися – 5 балів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *