Алекса Давалос

Алекса Давалос (Alexa Davalos / Алекса Давалос) народилась у Парижі 28 травня 1982 р. Її мати – французька актриса Еліза Давалос, батько – фотограф Джеф Дунас. Дідусь Алекси по материнській лінії – американський актор Річард Давалос. Алекса вільно розмовляє французькою і грецькою мовами. Вона почала свою кар’єру у якості моделі, однак вже у 1999 р. отримала невелику роль Гвен Райден у серіалі “Янгол” (1999-2004). Давалос з’явилась лише в трьох епізодах. Її наступним проектом став серіал “Неоголошений” (2001-2002), де акторка зіграла Сюзан.

daval1.jpg

У 2002 р. Алекса брала участь у проекті “Береги”, проте її роль була настільки маленькою, що ім’я актриси навіть не вказали у титрах. Того ж року режисер-дебютант Чарлз Ліонс запросив Давалос у свою картину “Привид Ф. Скотта Фіцджеральда”. У цій короткометражці розповідалась історія Джеймса Павелла, старшокурсника, який закохався у другокурсницю (Давалос). Однак існує проблема: красуня Бес пристрасно закохана у Ф. Скотта Фіцджеральда, або просто “Скотті”, як вона сама любить його називати. Пристрасть приводить Бес до шляху, на який Джеймс ніколи б не встав. Через багато років він роздумує, він сам чи Бес стали причиною їх розриву. Фільм, у якому також знявся Чарлі Хофхеймер, демонстрували на кінофестивалі в Торонто у 2002 р.

daval2.jpg

У 2002-му Давалос також запросили у проект “Загрожуючи світу” – режисерський дебют відомого сценариста Марка Бомбека, адаптацію роману Річарда Єтса. Картина розповідає про жителя передмістя, який скаржиться на своє нудне життя. Прагнучи пристрастей й пригод, він здійснює непродумані та ризиковані вчинки і мріє про незвичне, сповнене кольорами життя. Алекса перевтілилась у дівчину, яка зустрічається з головним героєм для того, щоб перевірити, як далеко може зайти її влада над чоловіками.

Успіх у кіно чекав на Давалос у 2004 р., коли її запросили на роль Кіри у фантастичному бойовику [“Хроніки Ріддіка”->chronicles-of-riddick] з [Віном Дизелем->vin-diesel]. Проте ще за рік до того акторка знялась з Антоніо Бандерасом у телепроекті каналу НВО “Панчо Вілья”. Їй дісталась роль молодої актриси Тедді Сампсон. У стрічці також знялись Ейон Бейлі, Алан Аркін та Джим Броадбент. “Панчо Вілья” переміг у номінації “Найкращий фільм для телебачення” в боротьбі за премії “Broadcast Film Critics Association’s Award” та “Critics’ Choice Award”. Алекса також зіграла у стрічці “Виклик” Едварда Цвіка, фільмах “Капітуляція Дороті” (2006), “Свято кохання” (2007), “Імла” (2007).

daval3.jpg

Швидше за все, цього року у кар’єрі Давалос відбудеться прорив: у високобюджетній постановці Луї Летерьє [“Битва титанів”->clash-of-titans] вона виконала роль викраденої принцеси Андромеди, коханої Персея.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *