Джемма Артертон

Джемма Артертон (Gemma Arterton / Джемма Артертон) народилась 12 січня 1986 р. у Грейвсенді (Кент, Великобританія). Вона з’явилась на світ з шістьма пальцями на кожній руці і зі зморшкуватим вухом, проте за допомогою хірургічного втручання ці проблеми виправили ще в дитинстві. Її батько був зварювальником, мати – прибиральницею. Ці далекі від мистецтва люди не особливо заохочували потяг дочки до творчості. Молодша сестра Джемми Ханна Джейн Артертон теж цікавилась мистецтвом, однак обрала інший шлях. Джемма ж мріяла про те, що колись обов’язково стане талановитою і неповторною актрисою. Бажаючи здобути професійні знання та вміння, Артертон вступила до гімназії для дівчат Gravesend, де навчалась тонкощів виконавчого мистецтва. Потім вона продовжила навчання у Королівській академії драматичного мистецтва.

jema_1.jpg

Вперше акторка отримала роль в одній з вистав театру школи драми. Трохи пізніше вона чудово зіграла у шекспірівській п’єсі в Лондоні у 2007 р. На телебаченні дебютом Артертон стала роль Лізи у драмі Стівена Полякофа “Зловити Мері”. За рік до закінчення вищої освіти Джемма перевтілилась у Розалін в постановці “Безплідних зусиль кохання”. В кіно актриса дебютувала у комедії Олівера Паркера та Барнебі Томпсон “Однокласниці” (2007); на роль ватажка неслухняних дівчат Келлі Джонс, яка їй дісталась, також претендувала Сієнна Міллер.

jema_2.jpg

У 2008 р. Артертон знялась у кількох комедіях (в тому числі у картині “Троє на виліт” з Маккензі Круком та Імельдою Стаунтон), часто з’являлась на телебаченні у популярних передачах. Того ж року вона завоювала справжню славу, зігравши Строберрі Філдс, одну з дівчат агента 007, у стрічці “Квант милосердя”. Цю роль Джемма виборола з-поміж 1500 кандидатів. Після виходу фільму на екрани, у жовтні 2008 р., акторка стала обличчям нового парфуму “Bond Girl 007” від “Avon”, але контракт з цією фірмою водночас завадив їй працювати разом з супермоделлю Кейт Мосс на косметичний бренд “Rimmel”. Після “Кванту” Артертон знялась у кримінальній картині Гая Річі “Рок-н-рольник” і в комедії Річарда Кертіса “Рок-хвиля” про ді-джеїв британського піратського радіошоу 70-х. Цього року британська красуня виконала головні жіночі ролі у двох цьогорічних блокбастерах – у [“Битві титанів”->clash-of-titans] і в ще більш масштабному “Принці Персії”, який незабаром вийде у світовий прокат.

jema_3.jpg

У 2007-2008 рр. Джемма зустрічалась з Джоном Ноланом, аніматором, який працює у Лондоні. Подейкують, що новим коханим актриси став 19-річний іспанський каскадер Едуард Муноз, який був її інструктором з їзди верхи на зйомках блокбастеру “Принц Персії: піски часу”, де Артертон зіграла Таміну. Цікаво, що на цю роль також претендувала іранська зірка Голшифт Фарахані, проте іранська влада арештувала її в аеропорту: за участь у трилері “Сукупність брехні” Рідлі Скотта їй заборонили залишати країну протягом півроку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *