Брук Шилдс

Брук Шилдс (Brook Shields / Брук Шилдс) народилась 31 травня 1965 р. у Нью-Йорку. Її мати, Тері Шилдс, була моделлю, батько, Френк Шилдс, керував всесвітньо відомою косметичною фірмою Revlon. Мати, вольова й цілеспрямована жінка, з самого народження дочки вирішила, що Брук обов’язково повинна стати кінозіркою. Як її менеджер вона не марнувала жодної хвилини часу, тому вже в 11 місяців дівчинка вперше з’явилась на подіумі і знялась в рекламі мила Ivory Snow. З того часу Брук брала участь у різних рекламних роликах. Її успішній кар’єрі сприяла власна природна краса, необхідна для модельного бізнесу, а також енергійність та цілеспрямованість її матері.

shld1.jpg

Після кінодебюту у стрічці “Аліса, мила Аліса” Шилдс зіграла малолітню повію Вайолет у картині Луї Малля “Чарівна дитина” (1978). Роль була досить ризикованою, тим паче що в одній зі сцен 13-річна Брук з’являлась повністю оголеною. Фільм спровокував багато галасу, переважно завдяки зусиллям фундаменталістських та антипорнографічних організацій, але це лише підвищило його популярність. Юна актриса перетворилась на секс-символ Америки, однак подібні темпи дорослішання не могли не накласти відбиток на її психіку. Батько Брук та сімейний психіатр різко протестували проти зйомок дівчини у “Чарівній дитині”, проте мати добилася свого і була щасливою, зробивши дочку зіркою. З того часу Шилдс почала регулярно звертатись по допомогу до психіатра.

У 1980 р. Брук зіграла Емелін у стрічці “Блакитна лагуна” – історії про кохання юної пари, яка врятувалась від корабельної аварії на безлюдному тропічному острові. Через рік вона виконала головну роль у мелодрамі Франко Дзефіреллі “Безкінечне кохання”. Шилдс почали запрошувати зніматися для обкладинок найпрестижніших видань. У 1983 р. актриса зробила паузу і вступила до університету Прінстон, а після закінчення навчання продовжила свою кар’єру, знімаючись в кіно і на телебаченні.

shld2.jpg

У 1995 р. Брук відзначили престижною нагородою “Theater World Award” за гру у бродвейській постановці “Бріолін”. Наступного року вона отримала роль наївної Сюзан Кін Браун у комедійному серіалі NBC “Непередбачувана Сюзан”, яка згодом принесла їй премію “People’s Choice Award”. Протягом чотирьох років, поки йшли зйомки серіалу, Шилдс встигла знятися у стрічках “Вікенд”, “Чорно-білий” з Робертом Дауні-мол. та Клаудією Шиффер, “Холостяк” з [Крісом О’Доннеллом->chris-odonnell].

shld3.jpg

Довгий час красуні не вдавалось досягти бажаного спокою в особистому житті. Вона зустрічалась з [Лаямом Нісоном->liam-neeson], Джоном Кеннеді-мол., Діном Кейном і врешті-решт після чотирирічного роману у 1997 р. вийшла заміж за “тенісного короля” Андре Агасі. З самого початку багатьом цей шлюб здавався дивним: близькі друзі казали, що Андре та Брук більше нагадують брата й сестру, ніж закохане подружжя. Шилдс не любила теніс і хотіла мати дітей, Агасі ж погоджувався завести дітей тільки після закінчення своєї спортивної кар’єри. Після двох років шлюб розпався. Зараз Брук Шилдс – щаслива дружина телесценариста Кріса Хенчі і мати двох дітей.

У сімейній комедії “Помста пухнастих”, яка цього тижня вийшла в український прокат, Шилдс виконала одну з головних ролей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *