Швидкiсть

Швидкiсть (Speed / Скорость). США, 1994. Режисер Ян Де Бонт. У ролях: Кiану Рiвз, Деннiс Хоппер, Сандра Баллок, Джефф Денiельс, Джо Мортон.

ICTV, суббота 2 липня, 21.00

Двоe полiцейських (Рiвз та Денiельс) намагаються впiймати небезпечного манiяка (Хоппер), який замiнував лiфт, однак злочинцю вдаeться втекти. Вiн замислюe помсту: пiдкладаe в пасажирський автобус бомбу, яка активiзуeться на швидкостi 80 км год i вибухне, якщо знизити швидкiсть. Манiяк повiдомляe про це герою Рiвза, i той змушений мчати за автобусом i разом з дiвчиною, що випадково опинилась за кермом (Баллок), шукати вихiд зi складноi ситуацii… Вдалий режисерський дебют голландського оператора Де Бонта, рiдкiсний зразок <нон-стоп-екшн> з виразними характерами, ефектними перегонами i напругою, що не вiдпускаe нi на хвилину. Вже вважаeться класикою жанру.

Швидкiсть (Speed / Скорость). США, 1994. Режисер Ян Де Бонт. У ролях: Кiану Рiвз, Деннiс Хоппер, Сандра Баллок, Джефф Денiєльс, Джо Мортон.

1+1, п’ятниця 28 травня, 20.00

Двоє полiцейських (Рiвз та Денiєльс) намагаються впiймати небезпечного манiяка (Хоппер), який замiнував лiфт, однак злочинцю вдається втекти. Вiн замислює помсту: пiдкладає в пасажирський автобус бомбу, яка активiзується на швидкостi 80 км год i вибухне, якщо знизити швидкiсть. Манiяк повiдомляє про це герою Рiвза, i той змушений мчати за автобусом i разом з дiвчиною, що випадково опинилась за кермом (Баллок), шукати вихiд зi складної ситуацiї… Вдалий режисерський дебют голландського оператора Де Бонта, рiдкiсний зразок “нон-стоп-екшн” з виразними характерами, ефектними перегонами i напругою, що не вiдпускає нi на хвилину. Вже вважається класикою жанру.

1 коментар для “Швидкiсть”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *