Під підозрою

Під підозрою (Under Suspicion / Под подозрением). США, 2000. Режисер Стівен Хопкінс. У ролях: [Джин Хекмен->gene-hackman], [Морган Фрімен->morgan-freeman], [Томас Джейн->thomas-jane], [Моніка Беллуччі->monica-bellucci], Мігель Суарез.

КІНО, середа 16 червня, 21.30

Капітан Віктор Бенезет (Фрімен), що розслідує вбивства двох дітей, запрошує на допит впливового адвоката Генрі Херста (Хекмен), який знайшов тіло однієї з загиблих. Досвідчений поліцейський вважає його винним у злочинах і починає жорстоку гру…

Похмурий сюжет кримінального роману Джона Вейнрайта «Промивка мозків» вже використовувався кінематографістами: у 1981 р. француз Клод Міллер на його основі зняв психологічний трилер «Під попереднім слідством», де зіграли Ліно Вентура та Мішель Серро. Картина отримала добрі відгуки критиків і виборола премії «Сезар» за головну (Серро) та другорядну (Гі Маршан) чоловічі ролі. Через 19 років Хопкінс («Хижак-2», «Зметені вогнем») створив нову екранізацію твору Вейнрайта за участю Хекмена та Фрімена (обидва актори виступили також виконавчими продюсерами стрічки). Жіноча роль дісталася чарівній італійці Беллуччі («Доберман», «Братерство вовка») і стала її першою помітною роботою в англомовному кіно. Співпраця з ветеранами Голлівуда сподобалась 31-річній акторці: «Вони виявились чудовими партнерами і допомогли мені відчути впевненість у собі. Джин досі робить нотатки до своєї ролі, до кожного слова та жесту. А Морган ніби зовсім не готується, у нього все відбувається усередині». Завдяки віртуозному акторству фільм Хопкінса сприймається не гірше, ніж його французький попередник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *