Останній повелитель стихій

Останній повелитель стихій (The Last Airbender / Последний повелитель стихий). Фентезі / пригоди. США, 2010. Режисер [М. Найт Шаямалан->m-nite-shiamalan]. У ролях: Ноа Рінгер, Нікола Пельтц, Джексон Ретбоун, Дев Патель, Шон Туб.

last_airbender_.jpg

Чотири нації були зв’язані долею, коли одна з них почала війну проти всіх. Минуло сто років без надії щось змінити у світі. Юний Аанг розуміє, що він Аватар, який має силу командувати чотирма стихіями і зможе повернути баланс й відновити мир на Землі.

Фільм знято за мотивами мультсеріалу “Аватар: Легенда про Аанга”, який у деяких країнах мав назву “Аватар: Останній повелитель стихій”. Незадовго до початку роботи над проектом Джеймс Кемерон викупив права на використання слова “Аватар”, тому його довелося викреслити з назви. Якщо стрічка матиме успіх у прокаті, у неї з’явиться два продовження.

Аанга зіграв Ноа Рінгер, 12-річний хлопчик з Техасу, який займається теквондо. Роль він отримав завдяки Інтернет-кастингу: Ноа відправив відео зі своїм виконанням прийомів теквондо, і його затвердили. Через вік Рінгеру було заборонено проводити на знімальному майданчику цілі дні, тому продюсери вибрали ще одного хлопчика зі схожою будовою тіла – Еріка Джуела. Його використовували для кадрів, де Аанг стоїть спиною до глядача.

Під час зйомок у Філадельфії Шаямалан заявив, що робить своєрідну “білу” версію відомого мультфільму. “Врешті-решт, цей фільм, а точніше три фільми, будуть найбільш культурно різноманітними, – пояснив режисер. – Тому я навіть не можу сказати, вплив чиєї культури найбільш помітний”. Коли почала підніматись хвиля критики, на роль лиходія, принца Зуко, затвердили співака Джессі Маккартні. Проте він не зміг поєднувати зйомки зі своїм гастрольним графіком, і його замінив Дев Патель (“Мільйонер з нетрів”). Уродженець Ірану Шон Туб зіграв дядька героя Пателя, а Кліфф Кертіс – його батька.

1 коментар для “Останній повелитель стихій”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *