3000 миль до Грейсленда

3000 миль до Грейсленда (3000 Miles to Graceland / 3000 миль до Грейсленда). США, 2001. Режисер Дем’єн Ліхтенштейн. У ролях: [Курт Рассел->kurt-russel], [Кевін Костнер->kevin-costner], Кортні Кокс, Крістіан Слейтер, Кевін Поллак, Дейвід Аркетт, Джон Ловіц, Томас Хейден Чіорч, Бокім Вудбайн, Айс-Ті.

НТН, неділя 18 липня, 21.00

Запеклий злочинець Майкл Зейн (Рассел) виходить з в’язниці і разом зі своїм давнім знайомим Томасом Мерфі (Костнер) та ще трьома кримінальниками грабує казино у Лас-Вегасі під час конкурсу двійників Елвіса Преслі. Захопивши гроші, підлий Мерфі намагається позбутися решти членів банди, однак Зейну вдається врятуватися від кулі старого друга…

На тлі сучасних дорогих «спецефектних» блокбастерів цей фільм вирізняється своєю старомодністю: класичне протистояння «добрий злочинець» – «поганий злочинець», набір кумедних або зловісних персонажів другого плану, град куль та вогняний дощ піротехніки, нехитрі й передбачувані повороти сюжету і, звичайно ж, вражаючі трюки, за які картину висували на здобуття премії кінокаскадерів «Тілець». Рассел, який після провалу «Солдата» не знімався три роки, як завжди, переконливий у ролі шляхетного антигероя, а Костнер вперше грає стовідсоткового негідника. «У цій стрічці я змінив амплуа, – вважає герой «Танців з вовками». – «3000 миль до Грейсленда» – це «чорний фільм» нового тисячоліття». У картині дебютанта Ліхтенштейна можна знайти чимало недоліків, особливо у її другій половині, проте глядачі, які скучили за подібними видовищами, все ж таки отримають задоволення. У США стрічка, яка коштувала 62 млн. доларів, провалилася у прокаті.

1 коментар для “3000 миль до Грейсленда”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *