Крістофер Ллойд

Крістофер Ллойд (Christopher Lloyd / Кристофер Ллойд) народився 22 жовтня 1938 р. у Стемфорді (штат Коннектикут), у сім’ї Самуеля Р. Ллойда та Рут Лепхем, сестри колишнього мера Сан-Франциско. Він був наймолодшим з семи дітей у родині. Початкову освіту отримав у престижній школі Фесенден у місті Ньютон, а у 1958 р. здобув диплом коледжу Стейплс у Коннектикуті. Вперше у якості актора Крістофер спробував себе у 14 років, під час відпочинку у літньому таборі. Пізніше, закінчивши коледж, Ллойд вивчав акторську майстерність в Нью-Йорку у Сенфорда Мейснера, відомого американського актора і викладача, який прославився створенням своєї власної техніки лицедійства.

lloyd1.jpg

Крістофер брав участь у понад 200 постановках, грав на Бродвеї, був актором Єльського театру, де виступав на сцені разом з Меріл Стріп. У великому кіно він дебютував у легендарній картині Мілоша Формана “Політ над гніздом зозулі” (1975), де зіграв одного з пацієнтів психіатричної лікарні, чиє життя намагається покращити дрібний шахрай Макмерфі ([Джек Ніколсон->jack-nicholson]). У 1976 р., після великого успіху цього фільму, Ллойд переїхав у Лос-Анджелес, вирішивши присвятити себе роботі у кіно. Визнання прийшло до нього після ролі Джима Ігнатовскі у телесеріалі “Таксі” (1978-1983). За гру у цьому шоу Крістофера двічі відзначали премією “Еммі” як найкращого актора другого плану – у 1982 та 1983 рр. Проте по-справжньому популярним Ллойда зробила фантастична комедія Роберта Земекіса “Назад у майбутнє” (1985), в якій він зіграв ексцентричного винахідника Дока Брауна. Актор знявся у двох продовженнях цього хіта і взяв участь у створенні мультсеріалу за його мотивами. З режисером Земекісом Крістофер також співпрацював на фільмі “Хто підставив кролика Роджера?” (1988), який поєднував анімацію з грою живих акторів; у цьому експериментальному проекті Ллойду дісталась роль пародійного “суперлиходія” Судді Дума.

lloyd2.jpg

У 1992 р. актор отримав свою третю премію “Еммі” – за найкраще драматичне виконання чоловічої ролі у серіалі “Шлях на Ейвонлі” (1989-1996). За три десятки років Ллойд встиг знятися у понад 130 різних фільмах, не рахуючи озвучування мультфільмів (його голосом розмовляють герої “Качиних історій”, “Анастасії” тощо), комп’ютерних ігор та зйомок в рекламі. Серед його найвідоміших персонажів – зловісний, але добрий серцем Фестер Адамс у “Сімейці Адамсів” (1991) та “Цінностях сімейки Адамсів” (1993) і полковник Крудж у серіалі “Зоряний шлях”.

lloyd3.jpg

Незважаючи на свої досягнення та популярність, Крістофер Ллойд рідко з’являється на публічних заходах, а друзі кажуть про нього як про тиху й сором’язливу людину. Актор був тричі одружений.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *