Джейсон Бейтман

Джейсон Бейтман (Jasom Bateman / Джейсон Бейтман) народився 14 січня 1969 р. у Нью-Йорку. Його батько – телевізійний режисер і продюсер Кент Бейтман, мати – колишня стюардеса. Старша сестра Джейсона, Джастіна, теж стала актрисою і знімалась у серіалі “Сімейні узи”. Коли майбутньому актору було чотири роки, сім’я переїхала у штат Юта, а потім у Каліфорнію.

bateman1.jpg

Батько зібрав у Лос-Анджелесі акторську трупу, писав сценарії і романи, але не досяг успіху. Натомість фортуна посміхнулась його дітям. Джастіна у 1982 р. отримала роль у “Сімейних узах”, яку грала до 1989 р., а Джейсон дебютував перед камерою у 12 років, у серіалі “Маленький будинок у прерії”. В середині 80-х він перетворився на кумира молоді, граючи у популярних телесеріалах “Срібні ложки”, “Твій хід” та “Сім’я Валері”. У 1987 р. 18-річний Бейтман став наймолодшим членом Гільдії кінорежисерів Америки, поставивши три епізоди серіалу “Сім’я Валері”. Пізніше він розповідав, що у ті часи його родина жила за рахунок заробітків дітей – його та сестри.

bateman2.jpg

Довгий час Кент Бейтман був менеджером своїх дітей, але коли Джейсону виповнилося 20 років, він знайшов собі професійного агента й менеджера. “Батькові не подобався мій стиль життя, – згадує актор. – До 20 років я вже багато чого досяг і вважав, що можу собі багато дозволити. Я гуляв і веселився вночі, а вранці йшов на зйомки. І мені здавалося, що так буде завжди”. Однак у 90-х кар’єра Бейтмана пригальмувала. Він знявся у кількох серіалах, які не мали успіху, і почав шукати заспокоєння у наркотиках. Життя Джейсона почало змінюватися на краще, коли він одружився з актрисою Амандою Анка, дочкою відомого співака Пола Анка. Вони були знайомі з 1987 р., але Аманда довгий час остерігалась заводити з Бейтманом близькі стосунки через його бурхливе життя. Коли ж він освідчився їй, Аманда поставила умову: Джейсон повинен кинути пити. Актор дав клятву і порушив її через місяць після весілля. Наступного дня дружина зібрала речі і поїхала до Мексики. Проживши тиждень на самоті, Бейтман пішов у Товариство анонімних алкоголіків. “У цей момент я зрозумів, що якщо не зміню своє життя, то ніколи не стану дорослим відповідальним чоловіком”, – розповідає він.

bateman3.jpg

Зміни пішли на користь: у 2002 р. Джейсон отримав роль у комедійному серіалі “Сповільнений розвиток” (2002-2006), який став телевізійним хітом і сподобався критикам. Актора кілька разів висували на здобуття “Еммі” та премії Гільдії кіноакторів, а у 2005 р. він отримав за цей серіал “Золотий глобус”. Після завершення шоу кінокар’єра Бейтмана відродилася: він знявся у таких популярних стрічках, як “Козирні тузи” (2006), “Джуно” (2007), [“Хенкок”->hancock] (2008), “Мені б у небо” (2009). Романтична комедія “Більше, ніж друг” стала для актора остаточним поверненням до вищої ліги “фабрики мрій”.

Нещодавно Джейсон взяв участь у комедії “Пол”, яка вийде на екрани у другій половині року. У його найближчих планах – зйомки у картині “Жахливі начальники” разом з [Дженніфер Аністон->jennifer-aniston] та у кіноверсії серіалу “Сповільнений розвиток”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *