Брендон Рут

Брендон Рут (Brandon Routh / Брэндон Рут) народився 9 жовтня 1979 р. у Де Мойні (штат Айова). Його брат працює офіцером поліції у цьому місті. Майбутній актор навчався в університеті Айови і одночасно брав участь у постановках театру Норуолка. Його першою професійною роботою була роль у серіалі каналу ABC “Вихід дивного чоловіка” (1999), після якої його запросили у популярні телесеріали “Дівчата Гілмор” (2000) та “Без одягу” (1999).

ruth1.jpg

Якось Брендон прийшов на вечірку у костюмі Супермена, оскільки з дитинства був фанатом цього героя коміксів, і виграв приз за найкращий костюм. Тому те, що рік потому Рут потрапив до списку претендентів на роль одного з найвідоміших у світі супергероїв, можна назвати дивовижним збігом. Бажаючих одягти червоний плащ Супермена було чимало, і усі вони були значно відоміші за Брендона: Ніколас Кейдж, Джош Хартнетт, Пол Вокер, Метью Бомер, Брендан Фрейзер, Ештон Катчер, Дейвід Бореаназ, Ян Сомерхолдер, Генрі Кевілл, Джеррі О’Коннелл. Новина про те, що роль отримав майже нікому невідомий актор з телебачення, здивувала світ кіно.

ruth2.jpg

Перша зустріч Рута та режисера [“Повернення”->superman-returns] Браяна Сінгера відбулась у кав’ярні. Під час розмови актор примудрився пролити свою чашку кави, оскільки дуже сильно хвилювався. Він почав панікувати, думаючи, що тепер роль йому точно не дістанеться. У відповідь Сінгер лише голосно засміявся і заявив, що саме цей інцидент щойно допоміг юнаку отримати омріяну роль. Режисер відчув, що незграбний і сором’язливий Кларк Кент (альтер-его Супермена) у виконанні Рута буде виглядати дуже натуралістично. Для ролі актору довелося набрати майже 10 кг м’язевої ваги. “Повернення Супермена” сподобалось далеко не всім і не зовсім виправдало надії на надзвичайний успіх у прокаті, однак майже усі критики високо оцінили роботу Брендона. Деякий час любителі кіно вважали, що Рут зіграє і в наступній стрічці про пригоди шляхетного прибульця, але нещодавно стало відомо, що студія “Ворнер Бразерс” планує ще раз почати цей кіносеріал з початку, тому головну роль, швидше за все, виконуватиме інший актор.

Після “Повернення” Брендон не знімався два роки, однак потім на екрани вийшли відразу три картини за його участю – комедія “Міс Ніхто” і драми “Бреши мені” та “Веселе життя у Кректауні”. Він також зіграв в екранізації роману Брета Істона Елліса “Інформатори” з Біллі Бобом Торнтоном та Кім Бесінгер. Ще одна нова робота Рута – адаптація італійського коміксу “Ділан Дог”, головний герой якого зовсім не схожий на Супермена. Це бідний лондонський детектив, який спеціалізується на надприродних явищах. Він завжди носить один і той самий одяг, боїться кажанів, висоти, страждає від купи комплексів та фобій. Сценарій фільму написали автори “Сахари” Джошуа Оппенхаймер та Томас Дін Доннеллі, режисером став Кевін Манро.

ruth3.jpg

У вільний час Брендон займається спортом – грає у футбол, баскетбол (його ріст – 1 м 91 см), а також плаває і читає. Рут вміє грати на трубі та фортепіано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *