Джульєтт Льюїс

Джульєтт Льюїс (Juliett Lewis / Джульетт Льюис) народилась 21 червня 1973 р. у Лос-Анджелесі. Її мати – графічний проектувальник Гленіс Бейтлі, батько – актор Джеффрі Льюїс, який знімався у “Подвійному ударі” з Ван Даммом і в багатьох фільмах Клінта Іствуда. Батьки розлучились, коли дочці було два роки; після цього її виховувала мати. У Джульєтт є два брати, Лайтфілд та Пітер, і дві сестри, Дієндр та Бренді. Льюїс хотіла зніматися з шести років, але з’явилась на телебаченні тільки тоді, коли їй виповнилося дванадцять. Вона знялась у кліпі на пісню Меліси Етерідж “Come To My Window” і в рекламі Gap, в якій танцювала під мелодію пісні “Digital Love”, а перші помітні ролі у кіно виконала у комедіях “Моя мачуха – інопланетянка” (1988) з [Кім Бесінгер->kim-basinger] та “Різдвяні канікули” (1989) з Чеві Чейзом.

lewis1.jpg

У 1990 р. Джульєтт знялась у драмі “Занадто молода, щоб померти” разом з [Бредом Піттом->brad-pitt], з яким у той час зустрічалася. В цей період у молодої актриси були серйозні проблеми з наркотиками, проте пізніше вона змогла позбутися залежності, пройшовши курс лікування. Цьому в значній мірі посприяв її вже колишній бойфренд Пітт.

lewis2.jpg

Прорив у кар’єрі Льюїс відбувся у 1992 р., коли її номінували на “Оскар” за другорядну роль у трилері [Мартіна Скорсезе->martin-scorcese] “Мис страху”. Джульєтт чудово зіграла Даніель Боуден, наївну дівчину, яка ось-ось стане жертвою підступного маніяка Макса Кейді ([Роберт Де Ніро->robert-de-niro]), який мстить усій її сім’ї. Однак найвідомішою роботою Льюїс стала роль Меллорі Нокс у скандально відомих “Природжених вбивцях” (1994) [Олівера Стоуна->oliver-stone]. У 90-х акторка також знялась у таких помітних стрічках, як “Що гнітить Гілберта Грейпа?” (1993) з [Джонні Деппом->johnny-depp], “Щоденник баскетболіста” (1995) з [Леонардо Ді Капріо->leonardo-di-caprio], “Дивні дні” (1995) з [Ралфом Файнсом->ralph-fienness], “Від заходу до світанку” (1996) з [Джорджем Клуні->george-clooney], “Вечірня зірка” (1996) з Ширлі Маклейн та [Джеком Ніколсоном->jack-nicholson]. У “Дивних днях” Кетрін Бігелоу вона виконала пісню PJ Harvey “Hardly Wait”. У 2003 р. Джульєтт знялась у кліпі групи НІМ “Buried Alive By Love” і отримала номінацію на премію “Еммі” за гру у телефільмі “Істерична сліпота” з Умою Турман. Загалом актриса взяла участь у понад 40 стрічках та серіалах.

lewis3.jpg

До 2009 р. Льюїс була лідером рок-групи Juliette and the Licks, а зараз виступає і записується сольно. Вона брала участь у створенні альбому групи The Prodigy “Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), для якого записала вокальні партії для композицій “Hotride”, “Spitfire”, “Get Up Get Off”.

Нещодавно Джульєтт знялась у комедії “Встигнути до” Тодда Філліпса, де її партнерами Льюїс стали Роберт Дауні-мол., Зак Галіфіанакіс, [Мішель Монахан->michelle-monaghan] та [Джеймі Фокс->jamie-foxx].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *