Хроніки Нарнії: Підкорювач зорі

Хроніки Нарнії: Підкорювач зорі (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader / Хроники Нарнии: Покоритель зари). Фентезі / казка. США, 2010. Режисер Майкл Ептід. У ролях: Джорджи Хенлі, Скандар Кейнс, Бен Барнс, [Тільда Свінтон->tilda-swinton], Вілл Поултер, Гарі Світ, Брюс Спенс, Террі Норріс.

voyage_of_the_dawn_treader_poster1.jpg

Подорож Едмунда та Люсі Певенсі і їх кузена Юстаса починається з того, що їх затягує всередину картини і викидає на палубу корабля “Підкорювач зорі”. Там вони зустрічаються з королем Каспіаном і разом вирушають у плавання, від результату якого залежить доля Нарнії…

В епізодах знялися Вільям Моузлі та [Анна Попплуелл->anna-popplewell], проте в пригодах у Нарнії їх герої цього разу участі не беруть. Аслана та Ріпічипа озвучили відповідно [Лаям Нісон->liam-nison] та [Саймон Пегг->simon-pegg].

Відносно невисокі касові збори “Принца Каспіана” поставили під сумнів зйомки наступної частини. Компанія Діснея відмовилась від проекту, і новим партнером фірми “Волден Медіа” стала студія “ХХ століття – Фокс”. Режисер третьої серії Майкл Ептід так описує сюжет: “Герої фільму йдуть одночасно двома шляхами. Перший – це їх сповнена небезпек подорож морем, друга – це їх шлях до самих себе, їх поступове дорослішання. Перемагаючи сили зла, які зустрічаються у них на шляху, вони вчаться долати власні спокуси. Наприкінці історії вони готові повернутися назад і почати жити власним життям. Фільм нагадує нам про те, що для того, щоб впоратися зі спокусою та страхом, потрібно пізнати самого себе”. Ептід змінив у режисерському кріслі Ендрю Адамсона, який став одним з продюсерів стрічки.

Основні зйомки “Підкорювача зорі” почалися 27 липня 2009 р. у штаті Квінсленд (Австралія) і тривали там 90 днів. Павільйонні зйомки велися у кількох павільйонах студії “Ворнер Роадшоу” у Голд Коуст. Величний корабель, який дав назву картині, відтворили на морському мисі Клівленд Пойнт. Після зйомок під відкритим небом конструкцію висотою 140 футів і вагою 125 тон розібрали на 50 елементів і відвезли назад на студію, щоб знімати далі у павільйоні. Робота над фільмом завершилася у листопаді 2009 р. Бюджет стрічки склав 100 млн. доларів; одночасно з нею випустили комп’ютерну гру The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *