Ліза Кудроу

Ліза Кудроу (Lisa Kudrow / Лиза Кудроу) народилась 30 липня 1963 р. у місті Енчайно поблизу Лос-Анджелесу у єврейській сім’ї Лі та Недри Кудроу. Її предки емігрували з Беларусі: батьки тата раніше жили у селі Ілля нині Вілейського району Мінської області. Будучи дочкою лікаря, Ліза здивувала всю сім’ю, виказавши бажання грати на сцені. Вона вчилася у середній школі Портола у Тарзані (штат Каліфорнія), потім закінчила коледж Васара у Нью-Йорку зі ступенем бакалавра в галузі біопсихології.

kudrow1.jpg

Свою комедійну кар’єру Кудроу почала у серіалі “Граундлінгс”. У 1990 р. пробувалась у шоу “Прямий ефір в суботу увечері”, але місце дісталось Джулії Свіні. Першою великою телевізійною роллю Лізи була ексцентрична офіціантка Урсула Буффе у серіалі “Божеволію від тебе”. Ця робота допомогла їй отримати роль у серіалі “Друзі”, де акторка зіграла сестру-близнюка Урсули, Фібі Буффе. Кудроу частіше за інших виконавців з цього шоу висували на здобуття телевізійної премії “Еммі” (6 разів), і у 1998 р. вона отримала цю нагороду за найкращу комедійну роль другого плану. Крім неї, єдиною акторкою “Друзів”, яку відзначили “Еммі”, була [Дженніфер Аністон->jennifer-aniston]. Ліза також була ведучою церемонії вручення призів глядацьких симпатій “MTV Movie Award” і брала участь в рекламній кампанії молока та дієтичної “Коли” разом з усіма учасниками “Друзів”. Актриса вважає, що зовсім не схожа на Фібі, якщо не рахувати, що у неї теж немає музичного слуху.

kudrow2.jpg

У комедії “Ромі та Мішель на зустрічі випускників” (1997) Кудроу знялась разом з [Мірою Сорвіно->mira-sorvino]. Серед інших фільмів за її участю: “Вартові” (1996), “Протилежність сексу” (1998), “Відбій” (2000), “Авеню Вандерленд” (2003), “Марсі Х” (2003), “Правила сексу-2: Хеппі-енд” (2005). Вона також озвучувала персонажів анімаційних серіалів “Сімпсони” та “Геркулес”. У гангстерських комедіях [“Аналізуй це”->analyze-this] (1999) та [“Аналізуй те”->analyze-that] (2002) Ліза зіграла дружину психоаналітика ([Біллі Крістал->billy-cristal]), змушеного допомагати відомому мафіозі ([Роберт Де Ніро->robert-de-niro]). Акторка виконала головну роль Валері Черіш у телесеріалі “Повернення”, який почався на каналі НВО 5 червня 2005 р., до того ж була співавтором, сценаристом і виконавчим продюсером проекту, однак шоу протрималось лише один сезон.

Наприкінці 80-х Ліза Кудроу зустрічалась з Конаном О’Браєном. У 1995 р. вона вийшла заміж за Мішеля Стерна, французького сценариста, з яким познайомилась на зйомках “Друзів”. Про свою вагітність акторка заявила продюсерам серіалу на шостому місяці, і вони зробили щасливу подію сюжетним елементом шоу. 7 травня 1998 р. у Лізи народився син Джуліан Мюррей.

kudrow3.jpg

Абсолютний кумир Кудроу – Мерилін Монро. Вона також закохана у Францію, вільно володіє французькою мовою і любить подорожувати Інтернетом. Її найкращі подруги – [Гелен Хант->helen-hunt] (“Божеволію від тебе”) та [Кортні Кокс->courtney-cox] (“Друзі”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *