Час відьом

Час відьом (Season of the Witch / Время ведьм). Історичний містичний трилер. США, 2011. Режисер Доменік Сена. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], [Рон Перлман->ron-perlman], Клер Фой, Стівен Грехем, Крістофер Лі.

season-witch-poster.jpg

XIV сторіччя. В Європі починається епідемія чуми, винною в якій визнають беззахисну дівчину, яку підозрюють у чаклунстві. Кардинал просить лицаря (Кейдж) відвезти відьму у далеке абатство, де її чари буде зруйновано…

Продюсер Чарльз Ровен каже, що довго не міг опам’ятатися від цього сценарію. “Час відьом” – це не урок історії, а швидше феєрична стрічка-подорож з чудовими акторськими роботами, вражаючими спецефектами та незабутніми краєвидами, – запевняє його колега Алекс Гартнер. – Зйомки фільму проходили в Австрійських Альпах, у цьому районі є і високі гори, і глибокі ущелини, і широкі поля. У вас складається враження, що у XIV столітті світ був саме таким – сповненим величезних просторів і довгих доріг, де людину оточувала велична природа”.

Читаючи сценарій, Кейдж згадував своє дитинство у Лонг-Біч (штат Каліфорнія). Майбутній актор був дитиною з багатою фантазією, що полюбляла самотність. Залишившись наодинці, він мріяв стати лицарем. “Я давно хотів знятися в кіно саме про цей історичний період, – зізнається Ніколас. – Коли мені було п’ять чи шість років, батько побудував для мене дерев’яний палац на задньому дворі. Цілими днями я грав там, уявляючи, що здійснюю численні подвиги. Я був повноправним власником цього палацу. Саме тоді я почав цікавитись лицарями, драконами і історією Середніх віків. До того ж мені давно хотілося зніматися в якійсь прекрасній місцевості, в гірських ландшафтах. Коли я дізнався, що мені доведеться скакати на коні високо у горах, а саме в Австрійських Альпах, мені відразу ж захотілося опинитися у цих місцях”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *