Зелений Шершень

Зелений Шершень (The Green Hornet / Зеленый Шершень). Комедійний бойовик. США, 2011. Режисер Мішель Гондрі. У ролях: [Сет Роген->seth-rogen], Джей Чоу, [Камерон Діас->cameron-dias], [Крістоф Вальц->christoph-walez], [Том Вілкінсон->thom-wilkinson], Едвард Джеймс Олмос.

Green-Hornet-poster.jpg

Брітт Рід (Роген) – нероба, який витрачає гроші свого батька. Після смерті татуся він знайомиться з його механіком, Като (Чоу), майстром бойових мистецтв. Вони стають друзями і разом вирішують звільняти місто від злочинності, вдаючи з себе суперлиходія Зеленого Шершня та його безіменного помічника.

Спочатку Зелений Шершень був героєм однієї з найпопулярніших радіопередач 1930-х рр., однак справжній успіх чекав на нього у середині 60-х у телесеріалі. Брітта Ріда грав Ван Вільямс, проте справжнім феноменом шоу зробив виконавець ролі Като – молодий Брюс Лі, який тоді ще не був зіркою екрану. Згодом серіал здобув культовий статус як одне з перших шоу, які познайомили американців з кунг-фу.

Ідея створити кіноверсію “Шершня” виникла у голлівудських продюсерів ще у 90-х: тоді головні ролі планували віддати Джорджу Клуні та Джету Лі. Потім концепція суттєво змінилась, і на роль Брітта запросили Рогена, який також написав сценарій картини разом з Еваном Голдбергом. Като міг зіграти Стівен Чоу, зірка гонконгівських комедійних бойовиків, але він відмовився через творчі розбіжності і почав розробляти інший проект, комедію з Джеком Блеком. Його замінив тайванський співак і актор Джей Чоу. Ніколаса Кейджа називали претендентом на роль головного лиходія, проте на неї затвердили Вальца. За головну жіночу роль Камерон Діас отримала 6 млн. доларів.

1 коментар для “Зелений Шершень”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *