Шер

Шерилін Саркісян Лап’єр Боно Олмен, більш відома як Шер (Cher / Шер), народилась 20 травня 1946 р. в Ель-Сентро (штат Каліфорнія). Її мати Джорджия Холт була актрисою, а батько, виходець з Вірменії Джон Саркісян, працював далекобійником. Батьки були розлучені, коли Шерилін народилася, і батька вона вперше побачила в 11 років. З дитинства Шер мріяла стати відомою актрисою і вже тоді відпрацьовувала свій підпис для автографів. У 16 років вона поїхала до Лос-Анджелесу, де зустріла в кафе Сонні Боно, асистента музичного продюсера Філа Спектора. Сонні запропонував Шер жити у нього, за що вона повинна була прибирати дім і готувати їжу. Невдовзі їх стосунки стали близькими, і вони одружилися.

cher1.jpg

У 1965 р. дует Сонні та Шер випустив свій перший альбом “Look at Us”. Після розлучення з Боно у 1974 р. Шерилін Саркісян вийшла заміж за музиканта Грега Олмена, учасника блюз-групи “The Allman Brothers”. У 1976 р. у них народився син Елайджа Блу Олмен, а через рік новий дует випустив альбом. У 1979 р. співачка легально змінила своє ім’я на Шер. У 1982 р. вона переїхала у Нью-Йорк для участі у бродвейській постановці “Приходи о п’ятій на зустріч, Джиммі Дін, Джиммі Дін”. Після позитивних відгуків критиків Майк Ніколс запросив Шер у свою екологічну драму “Сілквуд”. Дізнавшись, що її партнеркою стане знаменита [Меріл Стріп->meryl-streep], співачка погодилась, навіть не читаючи сценарій. За роль лесбіянки, закоханої у головну героїню, Шер отримала свою першу номінацію на “Оскар”.

cher2.jpg

У 1985 р., після зйомок у картині “Маска”, де вона зіграла матір підлітка з рідкісною хворобою, яка спотворила його обличчя, актриса приєдналась до Асоціації допомоги дітям з черепно-лицьовими порушеннями. 1987-й став справжнім роком Шер: вона знялась у трьох успішних стрічках, “Відьми з Іствіку”, “Підозрюваний” та “Влада місяця”, і за останню з них її відзначили “Оскаром”.

cher3.jpg

У 1996 р. Шер спробувала себе у якості режисера, знявши один з сюжетів телефільму “Якби стіни могли розмовляти”, присвяченого темі абортів; ця робота принесла їй номінацію на “Золотий глобус”. Через два роки співачка випустила альбом “Believe”. Однойменна пісня стала міжнародним хітом і поповнила колекцію нагород виконавиці премією “Греммі” у номінації “Найкращий танцювальний запис”. Наприкінці 1998 р. вийшла книга Шер “Вперше”, в якій вона розповіла про нелегке життя мегазірки. У 2002-2005 рр. співачка дала 325 концертів у понад 20 країнах світу у межах свого прощального туру. Шер – єдина виконавиця, чиї пісні сягали верхньої десятки Billboard Hot 100 чотири десятиліття поспіль (з 1960-х до 2000-х). Вона також утримує рекорд з найдовшого перебування на вершинах американського чарту синглів. Мюзикл [“Бурлеск”->burlesque] став довгоочікуваним поверненням Шер у світ кіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *