Еббі Корніш

Еббі Корніш (Abbie Cornish / Эбби Корниш) народилась 7 серпня 1982 р. у місті Лочайнвар (Австралія). Виросла на фермі своїх батьків у містечку Хантер Веллі разом з трьома братами та молодшою сестричкою. Батько Корніш займався переробкою паперових відходів, мати була фотографом-любителем. Вже у 12 років Еббі навчилась водити машину, а у 13 стала моделлю. Її акторська кар’єра почалась тоді ж, невдовзі після участі Корніш у фіналі конкурсу “Dolly Magazine”.

cornish1.jpg

До 16 років юна акторка, яка планувала стати ветеринаром, примудрялася поєднувати навчання у старших класах зі зйомками у численних телевізійних проектах. У 1999 р. Еббі отримала премію “Young Actor’s Award” від Австралійського кіноінституту за свою роль у телесеріалі каналу АВС “Дика сторона”. Через деякий час їй запропонували першу роль у художньому фільмі – трилері “Маска мавпи” (2000). Наступного року Корніш почала грати Реджи Макдавелл в австралійському телесеріалі “Сищики у сідлі”.

У 2004 р. актриса знялась у відзначеній багатьма призами короткометражній картині “Усе можливе” з Х’юго Вівінгом. Міжнародне визнання їй приніс образ, створений у фільмі “Сомерсолт”, за який Корніш отримала нагороду Австралійського кіноінституту як найкраща актриса, а також аналогічні премії від FCCA і IF Awards та премію міжнародного кінофестивалю у Маямі. Наступним по-справжньому великим проектом для Еббі стала драма “Кенді” (2006) з [Хітом Леджером->heth-ledger]. Корніш також зіграла у картинах “Хороший рік” (2006), “Золоте століття” (2007) та у стрічці Кімберлі Пірс “Війна з примусу” (2008).

cornish2.jpg

Деякий час усі вважали, що акторці дістанеться головна роль Кетрін Ерншоу у черговій кіноверсії “Грозового перевалу”, проте її віддали Джеммі Артертон. У квітні 2010 р. Еббі потрапила до складу команди, що займалась кіноадаптацією роману “Темні поля”, разом з режисером Нілом Бургером та головним виконавцем [Робертом Де Ніро->robert-de-niro]. Акторка також стала частиною ансамблю, зібраного у стрічці Зака Снайдера “Заборонений прийом”. Нещодавно стало відомо, що Корніш дісталась одна з ролей у дебютному режисерському проекті Мадонні, робота над яким зараз ведеться.

З 13 років Еббі Корніш є переконаною вегетаріанкою. У 2008 р. її визнали найбільш сексуальною вегетаріанкою Австралії. До 2005 р. актриса виступала з австралійською хіп-хоп групою “Blades of Hades”. Зараз її сім’я живе у Хантер Веллі.

cornish3.jpg

У 2007 р. Корніш почала зустрічатися з колегою-актором Раяном Філіпом. Їх роман виник ще на зйомках “Війни з примусу”, хоча Філіп тоді ще був одружений з Різ Візерспун. 21 лютого 2010 р. стало відомо, що Раян та Еббі розсталися. Подейкують, що зараз актриса зустрічається з [Джошем Хартнетом->josh-hartnett].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *