Форсаж-5

П’ятий (можна точно сказати, не останній) “Форсаж” – це вже швидше не “Форсаж” яким він був у першій, другій і навіть третій частині. Він більше схожий на чергову частину “11 друзів Оушена”. Кадрів з розкішними автомобілями, підкапотами і напівголими дівчатами, які крутяться навколо потенційного металобрухту, тут мінімум. Натомість є сюжет, побудований навколо зухвалого пограбування, ретельно показана підготовка до нього і купа персонажів, кожен з яких виконує свою роль. Напевно, наступного разу застосують формулу “Зоряних війн” чи “Чужих” – хто ж відмовиться подивитись на Дізеля за кермом з лазерним мечем?

fast_five1.jpg

Насправді Дізель залишається [Дізелем->vin-diesel], [Вокер->paul-walker] – Вокером: на екрані ці двоє розуміють одне одного без слів, але дивитись на них щоразу все менш цікаво. Все ті ж самі стрибки з машин і в машини, розмови про дружбу і сім’ю, символічне суперництво. На багатьох другорядних персонажів дивитись цікавіше, ніж на двох головних: особливо вирізняється парочка Хан і Жизель (тобто Сун Канг та Гал Гадот), яка краде майже кожну сцену, в якій з’являється.

fast_five2.jpg

“Форсажу-5” взагалі більше пощастило з жіночими персонажами, ніж попередньому. Джордану Брюстер нарешті зробили повноправною учасницею пригод: вона за компанію з коханим пробиває у стрибку дах, після чого спокійно заявляє йому, що вагітна. І він нічого, щасливий, всі щасливі. Для Дізеля підшукали нову подружку – симпатичну іспаночку, ще й такого росту, що він може спокійно її носити однією рукою, а другою – ще когось.

Двейн Джонсон – доповнення до акторського ансамблю у кращому випадку сумнівне. Він намагається бути другим після Дізеля головним героєм, не роблячи при цьому нічого корисного для сюжету і використовуючи кожне кліше з арсеналу екранного крутого ефбеерівця. Більша частина перегляду проходить в очікуванні двобою між качками – більша, ніж слід. Коли це нарешті відбувається, сама бійка вражає не дуже і класикою жанру у жодному разі не стане. Лиходій у виконанні Хоакіма Де Альмейди, який колись чудово проявив себе у “Десперадо”, доводить лише те, що зараз актор вже застарий для таких ролей.

fast_five3.jpg

Діалоги переважно дерев’яні, сюжет часом абсурдний до межі, не кажучи вже про передбачуваність, але якимось чином фільму вдається підтримувати динаміку майже дві години. Дивитись його не нудно, і цим він виправдовує право на подальше існування даного кіносеріалу – принаймні поки що.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *