Люди Ікс: Перший клас

Люди Ікс: Перший клас (X-Men: First Class / Люди Икс: Первый класс). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2011. Режисер Метью Вон. У ролях: [Джеймс Макевой->james-mcavoy], Майкл Фассбендер, [Роуз Бірн->rose-birn], [Дженуарі Джонс->january-jones], [Кевін Бейкон->kevin-bacon].

x-men-poster.jpg

Історія про те, як познайомились телепат Чарлз Ксав’єр (професор Ікс) та володар магнетичної сили, колишній в’язень концтабору Ерік Леншер (Магнето). Спочатку вони разом відстоювали інтереси мутантів, потім їх дружба перетворилась на ворожнечу…

З 2 червня стрічку “Люди Ікс: Перший клас” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”.

Влітку 2009 р. стрічка про Росомаху добре пройшла у прокаті, однак викликала не завжди позитивні відгуки критиків та фанатів міфології людей Ікс. Тому працю над наступною картиною, яка мала розповідати про минуле Магнето, студія вирішила призупинити. У грудні 2009 р. режисер перших двох “Людей Ікс” Браян Сінгер запропонував власну версію сюжету, побудовану навколо стосунків 20-річних Ксав’єра і Леншера. Кінокомпанії сподобався сюжет, і з Сінгером підписали контракт. За його рекомендацією для написання сценарію найняли Джемі Моса.

У березні 2010-го стало відомо, що Браян не зможе зняти фільм до 2011 р., а чекати до 2012-го, поки постановник звільниться, студія відмовилась. За Сінгером збереглися обов’язки продюсера; на режисерське крісло претендували Луї Летерьє, Тімур Бекмамбетов, Джонатан Мостоу, Денієл Еспіноза, але дісталось воно Метью Вону (“Зоряний пил”). Допомагати йому найняли трьох сценаристів: Ешлі Міллер та Зак Стенц стали консультантами з ознайомлення глядача зі старими героями, а Джейн Голдман співпрацювала з Воном над його попередніми стрічками.

Студія дуже хотіла запросити на одну з ролей зірку “Сутінків” [Тейлора Лотнера->taylor-lotner], проте зробити це не вдалося. Кевін Бейкон виконав роль Себастьяна Шоу, мутанта з манією величі, який вирішив захопити увесь світ.

Метью Вон каже, що його робота – це суміш “Людей Ікс” з “Джеймсом Бондом”, куди додали ще й елементи “13 днів”, політичної драми про Карибську кризу з [Кевіном Костнером->kevin-costner] у головній ролі. Тому молодого Магнето режисер копіював з [Шона Коннері->sean-connery], який грав у найперших фільмах “бондіани”: “Він ідеальний шпигун – уявіть себе Бонда, але з надлюдськими здібностями”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *