Трансформери-3: Зворотний бік Місяця

Трансформери-3: Зворотний бік Місяця (Transformers: Dark of the Moon / Трансформеры-3: Обратная сторона Луны). Фантастичний бойовик. США, 2011. Режисер Майкл Бей. У ролях: [Шая Ла Беф->shia-la-beouf], [Роуз Хантінгтон-Вайтлі->rosey-huntington-whitley], [Джош Дюамел->osh-duhamel], Тайріз Гібсон, Джон Туртурро, Кевін Данн, Джулі Вайт, Джон Малкович, Френсіс Макдорманд, Патрік Демпсі.

transformers-3-poster.jpg

Частина фільму стосується космічної гонки між СРСР та США і впливу на неї інопланетних залізяк. Інша сюжетна лінія пов’язана з головним героєм перших двох частин Семом Вітвікі (Ла Беф).

З 29 червня стрічку “Трансформери-3” можна буде переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Це остання частина кіносеріалу, яку зняв Бей, і остання, в якій грає Шая Ла Беф.

Сценарій стрічки у листопаді 2009 р. написав Ерен Крюгер, який вигадував сюжет для других “Трансформерів”. Картину створено у форматі 3D, хоча спочатку Бею не подобалась ця ідея: він вважав, що блокбастер такого масштабу може обійтися без подібних елементів. Проте продюсери наполягали, і режисеру довелося здатися. Бюджет склав 250 млн. доларів. Зйомки стрічки почалися у травні 2010 р.

На зйомках в одному з передмість Чикаго відбувся нещасний випадок: під час виконання трюку трос, який з’єднував два автомобілі, розірвався і вдарив по лобовому склу однієї з машин, за кермом якої була 24-річна актриса масовки Габріела Седільо. Після аварії автомобіль проїхав ще майже два кілометри, перш ніж його зупинили. Дівчину з численними травмами доставили в лікарню.

В один зі знімальних днів у Вашингтоні місцева поліція отримала повідомлення, що на майданчику знаходиться бомба. Охоронці закону нічого не знайшли, натомість автомобіль одного з них зіткнувся з роботом Бамблбі, якого довелося ремонтувати.

Головну пісню для “Трансформерів-3” “Iridescent” виконала американська рок-група Linkin Park, пісні якої (відповідно “What I’ve Done” та “New Divide”) звучали і в двох перших серіях. На пісню для третьої частини також зняли відеокліп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *