Дженніфер Лоренс

Дженніфер Лоренс (Jennifer Lawrence / Дженнифер Лоренс) народилась 15 серпня 1990 р. у Луїсвілі (штат Кентуккі) у сім’ї робітниці дитячого табору Карен Лоренс та працівника будівельної фірми Гарі Лоренса. В дитинстві дівчина грала в церковному театрі, а у 14 років твердо вирішила стати актрисою і попросила батьків відвезти її в Нью-Йорк, щоб там знайти собі агента. Незважаючи на те, що у Дженніфер не було акторської освіти і досвіду роботи, в агентствах, де вона прослуховувалась, високо оцінили її навички. Лоренс закінчила школу екстерном на два роки раніше, щоб почати активно зніматися в кіно.

jennifer-lawrence1.jpg

У 16 років після серії проб Дженніфер затвердили на кілька дрібних ролей – у серіалах “Медіум”, “Детектив Раш”. У 2008 р. вона вперше потрапила на великий екран, ставши партнеркою Шарліз Терон та Кім Бесінгер у картині Гільєрмо Арріаги “Палаюча рівнина”. Ця роль принесла юній акторці премію Марчелло Мастроянні на Венеціанському кінофестивалі 2008 р. У 2007-2009 рр. Лоренс грала Лорен Пірсон в “Шоу Білла Енгвола”.

jennifer-lawrence2.jpg

Справжня слава прийшла до дівчини після виходу стрічки Дебри Гранік “Зимова кістка”, яка отримала приз фестивалю “Санденс” у 2010 р. Героїня Лоренс, Рі Доллі, живе самотньо в лісі і піклується про свою сестру. Коли її батько виходить з в’язниці і безслідно зникає, Рі вирішує вирушити на його пошуки. На неї чекає багато небезпек у лісах Міссурі, проте дівчина намагається за будь-яку ціну врятувати свою сім’ю. Ця робота принесла Дженніфер чимало нагород кінокритиків, зокрема у Чикаго, Сан-Дієго, Детройті, Сіетлі, Стокгольмі, Торонто і Вашингтоні, а також номінації на “Оскар”, “Золотий глобус” та приз “Незалежний погляд”. Фільм отримав спеціальний приз журі на фестивалі американського кіно у Довілі (Франція).

jennifer-lawrence3.jpg

У фантастичному кінокоміксі [“Люди Ікс: Перший клас”->x-men-first-class] Лоренс виконала роль Містік – молодої мутантки, яка має талант як завгодно змінювати свою зовнішність. Для неї це був новий, незвичний досвід: Дженніфер каже, що ніколи раніше не брала участь у створенні фільму, сама назва якого примушує людей божеволіти. Вона ніколи не цікавилась коміксами, за якими знімали “Людей Ікс”, однак сценарій дав відповіді на більшість питань, які мучили актрису, а звістка про те, що головні ролі виконуватимуть [Джеймс Макевой->james-mcavoy] та [Майкл Фассбендер->michael-fassbender], додала впевненості у правильності вибору, незважаючи на те, що на грим їй довелось витрачати кілька годин щодня.

У фільмі “Бобер” Лоренс стала партнеркою [Джоді Фостер->jodie-foster] та Мела Гібсона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *