Конан-варвар

Конан-варвар (Conan the Barbarian / Конан-варвар). Фентезі / бойовик / містика. США, 2011. Режисер Маркус Ніспел. У ролях: [Джейсон Момоа->jason-momoa], [Рейчел Ніколс->rachel-nichols], Стівен Ленг, Роуз Макговен, [Рон Перлман->ron-perlman].

conan_the_barbarian_poster.jpg

Варвар Конан (Момоа) хоче помститися за вбивство батька, коваля Коріна, жорстокому вождю Халару Зіму, який полонив чарівну Тамару (Ніколс)…

З 18 серпня стрічку “Конан-варвар” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Конан – воїн-варвар з Кімерії, який з’являвся у книгах, коміксах, фільмах, серіалах та комп’ютерних іграх. Його вигадав Роберт Ірвін Говард, який зробив його героєм циклу повістей про Хайборійську еру, написаних у жанрі “фентезі” і опублікованих у журналі “Weird Tales”. Після смерті Говарда серію творів про Конана за ініціативою Лайона Спрега де Кампа та Ліна Картера продовжили інші літератори (Роберт Джордан, Стів Перрі, Пол Андерсон), і зараз вона нараховує багато десятків томів.

У книгах Говарда Конан далекий від ідеалізованого героя пригодницької літератури: він не нехтує злочинною діяльністю, займається злодійством та піратством, схильний до спалахів неконтрольованого гніву і чорної меланхолії, яку топить у вині. Варвар діє надзвичайно жорстоко, але у нього є свій кодекс честі, від якого він ніколи не відступає, і своєрідне почуття гумору. Поступово характер героя змінювався: він почав піклуватися про слабших і, захопивши трон, правив справедливо й мудро.

Найвідомішим виконавцем ролі Конана був Арнольд Шварценеггер у картинах “Конан-варвар” (1982) Джона Міліуса та “Конан-руйнівник” (1984) Річарда Флейшера. Якщо перша з цих стрічок розкривала своєрідну філософію режисера, відомого прихильника культу фізичної сили та зброї, то друга була більше схожа на звичайну казку. Більшість трюків австрійський культурист, який тоді тільки починав свій шлях у кіно, виконував сам, тому, наприклад, одного дня йому доводилось тікати від справжніх вовків, а наступного – битися з кількома кіньми.

Третій і останній фільм про варвара мав називатися “Конан-завойовник” (сценарій базувався на повісті Говарда “Час дракону”, в якій герой ставав королем Аквілонії), однак Шварценеггер відмовився зніматися у ньому. Замість нього вибрали актора Кевіна Сорбо, який не захотів грати чужу роль. Тому сценарій переробили, замінивши Конана іншим героєм письменника, Куллом з Атлантиди, а трилогія залишилась незакінченою. Про пригоди варвара також було знято мультсеріал та ігровий серіал з Ральфом Мюллером у головній ролі.

Бюджет нової стрічки “Конан-варвар” – 90 млн. доларів. На роль батька Конана претендував Міккі Рурк, а на роль Конана також пробувався Келлан Латс. Зйомки фільму проходили у Болгарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *