Джейсон Момоа

Джейсон Момоа (Jason Momoa / Джейсон Момоа) народився 1 серпня 1979 р. в Гонолулу (Гавайї), потім переїхав у Норволк (штат Айова), де ріс з матір’ю. В останньому класі коледжу він перервав навчання і повернувся на Гавайї, де й оселився. Там його помітив всесвітньо відомий дизайнер Такео, який запросив юнака до себе попрацювати моделлю. У 1999 р. Джейсон отримав титул “Модель року Гавайїв” і проводив тур конкурсу “Miss Teen USA” на Гавайях.

jason-momoa1.jpg

Акторська кар’єра Момоа почалась у 1999 р., коли він з’явився в 10 та 11 сезонах серіалу “Рятувальники Малібу”. У 2004 р. Джейсон знявся у фільмі “Канікули сім’ї Джонсонів”, а наступного року виконав роль Ронона Декса в телесеріалі “Зоряні ворота: Атлантида”. У 2007 р. актор зіграв головну роль у картині “Канал” Джордана Алана, у 2010-му увійшов до акторського складу серіалу “Гра престолів” про епічну боротьбу за владу, яка відбувається у величезному фантастичному королівстві. Але по-справжньому великою подією у кіносвіті в 2010 р. стала звістка про те, що саме Момоа стане наступником знаменитого Арнольда Шварценеггера у новій версії [“Конана-варвара”->conan-the-barbarian].

jason-momoa2.jpg

Джейсон зізнається, що в пробах на ролі в “Грі престолів” і в “Конані” перемогу йому приніс хаку, гімн війни, який він знає як наполовину гаїтянець. “Перед початком прослуховувань, – розповідає Момоа, – я сказав режисерам і продюсерам: “Будь ласка, нічого не бійтеся, навіть коли такий здоровань, як я, виконає перед вами хаку. Ви неодмінно відчуєте легкий жах, але це мине. Хаку – потужна енергія, яка напрямляється прямо на вас! Отже…” І я заспівав… Виявилось, хаку – чудовий спосіб почати прослуховування. Коли я співав, то думав, що мені хотілося б у своїй ролі не просто зобразити воїна, а передати його внутрішню сутність. Зазвичай цього ніколи не видно у бойовиках”. Актор жартома скаржиться, що в “Конані” йому довелось замало битися. Одного разу йому навіть довелося підійти до режисера і сказати: “Я Конан. За сюжетом я провів вже 17 битв. Час показати насправді, ким я є як воїн, час мені побитися у кадрі!” Момоа не подобаються ролі супергероїв: його улюблене амплуа – антигерой, пірат, злодій, розбійник, “машина, що п’є, б’ється, жере і займається коханням”.

jason-momoa3.jpg

Джейсон Момоа є прихильником буддизму: він часто їздить до Тибету для отримання духовних знань буддистського вчення. Його основні захоплення – гори, їзда на гірському велосипеді, сноубордах і роликових ковзанах. Пристрасть до пригод навіть привела актора на пік Фонтан Блє у Франції. Джейсон також цікавиться художнім мистецтвом і займається пастельним живописом.

Момоа живе у громадянському шлюбі з актрисою Лізою Боне, колишньою дружиною Лені Кравіца. У них двоє дітей – дівчинка і хлопчик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *