Шерлок Холмс: Гра тіней

Шерлок Холмс: Гра тіней (Sherlock Holmes: A Game of Shadows / Шерлок Холмс: Игра теней). Детектив / бойовик / комедія. США, 2011. Режисер [Гай Річі->guy-richie]. У ролях: [Роберт Дауні-мол.->robert-dawney-jr], [Джуд Лоу->jude-law], Нумі Рапас, Джаред Гарріс, Стівен Фрай, [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams].

sherlock_holmes2-poster.jpg

З 22 грудня стрічку “Шерлок Холмс: Гра тіней” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Знаменитий детектив (Дауні-мол.) нарешті зустрічає гідного противника – професора Моріарті (Гарріс), який не поступається йому ні розумом, ні іншими здібностями…

Знімаючи “Шерлока Холмса”, студія “Ворнер Бразерс” з самого початку планувала створити кіносеріал, який би зміг позмагатися з “бондіаною”. Однак про другу частину заговорили тільки після того, як перша стала касовим хітом. Подейкували, що режисер Гай Річі хотів показати професора Моріарті, головного ворога Холмса, ще у першій частині і навіть домовився з Бредом Піттом про участь в маленькому епізоді. Але у першому “Шерлоку” роль злого генія все ж таки звелася до закадрової діяльності, натомість у тому, що він стане головним лиходієм у сиквелі, не залишилось жодних сумнівів.

У січні 2010 р. продюсер Джоел Сілвер заявив, що студія бажає, щоб вони з Річі зосередились на другому “Холмсі”. Спочатку Гай мав стати постановником кінокоміксу “Лобо”, а тим часом неквапливо йшла б робота над сценарієм другої серії, однак зібрані першим фільмом у світовому прокаті 524 млн. доларів переконали “Ворнер Бразерс”, що зволікати не варто. Цьому сприяв і той факт, що Дауні вибув з проекту “Ковбої проти прибульців” через проблеми з узгодженням знімальних розкладів.

Відразу стало відомо, що Бред Пітт не гратиме Моріарті. Одна з британських газет повідомила, що на роль ворога великого детектива запросили Денієла Дей-Льюїса. Агент актора спростував це повідомлення; наступними кандидатами на роль лиходія називали Гарі Олдмена, Хав’єра Бардема та Шона Пенна. Проте підступним професором став 49-річний Джаред Гарріс, син знаменитого Річарда Гарріса, відомий за стрічками “Оселя зла: Апокаліпсис”, “Щастя”, “Загублені у космосі”.

Ще більше прихильників Холмса цікавило питання, хто буде дівчиною героя у новій картині. Продюсер заявив, що Ірен Адлер у виконанні Макадамс у сиквелі з’явитись може, але суттєвої ролі у сюжеті не гратиме. Відразу виникла версія, що серіал про детектива буде дотримуватися правила “бондіани”: в кожному фільмі у героя буде нова подруга. ЗМІ називали імена Пенелопи Крус, Софі Марсо, Жульєтт Бінош, Вірджині Ледуаєн, Маріон Котіяр, Єви Грін, Сесіль Де Франс. Наприкінці серпня 2010 р. несподівано з’явилась кандидатура 30-річної Нумі Рапас, яка стала популярною у Голлівуді завдяки “Дівчині з татуюванням дракона”. Якщо вірити чуткам, її запрошували в усі престижні проекти – нову “Неможливу місію”, трилер “Ворон”, романтичну комедію “Це означає війну”. У вересні Рапас взяли на головну жіночу роль у другому “Холмсі”. Її героїня – циганка на ім’я Сім, якої у творах Конан Дойла немає взагалі.

Ще одним важливим персонажем картини є старший брат геніального детектива – Майкрофт Холмс. У нього перевтілився британець Стівен Фрай. “Це захоплююча роль, – вважає актор. – Грати геніїв цікаво. Щоправда, у більшості випадків це трагічні фігури”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *