Контрабанда

Контрабанда (Contraband / Контрабанда). Трилер. США-Великобританія, 2012. Режисер Бальтазар Кормакур. У ролях: [Марк Валберг->mark-wahlberg], [Кейт Бекінсейл->kate-bakinsale], Калеб Лендрі Джонс, [Джованні Рібізі->geovanni-ribisi], [Бен Фостер->ben-foster].

contraband-poster.jpg

З 19 січня стрічку “Контрабанда” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Кріс Фарадей (Валберг) покинув кримінальні справи і почав жити чесно. Але коли брат його дружини потрапляє у неприємну ситуацію, Кріс та його приятель збираються відправитися у Панаму і вивезти звідти кілька мільйонів фальшивих банкнот…

Римейк ісландського фільму “Рейкьявік-Роттердам” (2008), який завоював в Ісландії 5 національних кінопремій “Едда”, зокрема за найкращий сценарій, режисуру, монтаж, звук і музику. Ісландський актор і режисер Бальтазар Кормакур (“Весілля у білу ніч”, “101 Рейкьявік”, “Море”), який був продюсером фільму-оригіналу Оскара Йонасона і виконав у ньому головну роль, здійснив постановку англомовної версії.

Студія “Юніверсал” купила права на римейк і запустила проект у виробництво, але коли бюджет перевищив 40 млн. доларів, вона відмовилась від постановки. Коли ж проект дістався кінокомпанії “Relativity Media”, бюджет скоротили до 30 млн. доларів, але у авторів почались конфлікти з керівництвом студії, і вони повернулись на “Юніверсал”. Зйомки проходили з 14 січня до 16 квітня 2011 р. у Новому Орлеані і в Панамі.

Валбергу настільки сподобалося працювати з Кормакуром, що він запропонував йому стати режисером свого нового проекту “2 рушниці”. Актор розповідає, що останнім часом йому набридло грати бійців, які мчать життям з невмолимістю потяга, але лише туди, де прокладено рейки: Кріс тричі змінює своє життя, але примудряється обходитися без зайвих жертв. “Ісландці у своєму фільмі перевозили алкоголь, але ми ж не європейські слабаки, американців горілкою не проймеш! – сміється Марк. – Тому у нашій картині з Панами у Штати возять наркоту і фальшиві гроші. Коли я вирішив, що буду продюсувати римейк, то у мене навіть не виникло сумнівів у тому, що режисером повинен бути виконавець головної ролі в ісландському фільмі Бальтазар Кормакур – просто фізично відчувалось, що у нього накопичилося стільки спостережень, стільки деталей, які не потрапили в його стрічку, що їх вистачить на побудову обновлених ролей. Я не помилився”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *