Контрабанда

Останнім часом Голлівуд зацікавився скандинавським кіно: це вже другий римейк (після [“Дівчини з татуюванням дракона”->the-girl-with-the-dragon-tattoo]), яким нас радують у цьому сезоні. І це дуже непоганий трилер, хоча й не на рівні “Дівчини”: не дивно, що він стартував в американському прокаті краще, ніж від нього очікували.

contraband1.jpg

У порівнянні з грабіжниками банків та кілерами контрабандисти не можуть похвалитися особливою увагою кінематографістів, однак про них теж з’являлись фільми і раніше. “Контрабанда” добре використовує в сюжеті професію головного героя, роблячи ставку на його вигадливість та творчий підхід до справи і намагаючись наблизити його у цьому плані до героїв “Афери”. З іншого боку, персонаж Валберга – типовий крутий кримінальник у зав’язці, якого примушують братися за старе невдалі обставини і дурість оточуючих. Таких чимало переграв за свою кар’єру Ален Делон, та й більшість знаменитих американських кіногероїв від нього у цьому плані не відстали. Слід визнати, навіть на їхньому тлі [Валберг->mark-walhberg] виглядає дуже непогано: раніше йому не зовсім щастило з ролями в римейках, проте тут він на своєму місці.

contraband2.jpg

Хоча в акторському плані всіх у стрічці залишає позаду [Рібізі->geovanni-ribisi] в ролі напрочуд нав’язливого бандюка – антипатію в цій ролі він викликає без найменших зусиль і при цьому запам’ятовується. У [Бена Фостера->ben-foster] образ менш виграшний, але у нього теж є непогані сцени. [Бекінсейл->kate-bakinsale] цього разу – просто прикраса, дамсель-ін-дістрес. Мабуть, вона взялась за цю роль, щоб відпочити: не все ж з перевертнями воювати.

contraband3.jpg

Фільм стартує неквапливо, однак починаючи з другої третини швидко компенсує чекання безперервною дією. Саспенсу сприяють високі ставки у грі (принаймні для головного героя) і те, наскільки непередбачувані події погіршують його ситуацію майже до межі, перш ніж йому вдається відновити контроль. Фінал, звичайно ж, передбачуваний, але хитрі і часом кумедні фінти, за допомогою яких Валберг-контрабандист до цього фіналу добирається, все ж таки приносять задоволення, роблячи фільм вартим перегляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *