Інший світ-4: Пробудження

Спробу вдихнути нове життя у кіносеріал, який, здавалося, закінчився розповіддю про минуле вампірів і перевертнів у третій частині, було зроблено, звичайно ж, завдяки успіху в прокаті іншої, дамсько-романної вампірської епопеї. Оскільки важко знайти щось гірше, ніж ця сама вищезгадана епопея, четвертий “Інший світ” на її тлі виглядає майже шикарно – якщо не рахувати того факту, що це, фактично, той самий фільм, який ми переглядали вже двічі (третя частина не рахується, бо в ній не було [Бекінсейл->kate-bakinsale]).

underworld4_1.jpg

На початку картини здається, що у авторів на думці щось трохи суттєвіше, ніж просто черговий сіквел, завдяки словам Селін: “Людство нарешті отримало ворога, який був йому так потрібен”. Вампіри і перевертні виявляються безпорадними перед стіною ненависті людей, котрі нарешті дізнались про їх існування – і чомусь не зраділи. Чим не привід показати, що люди не менш страшні за казкових монстрів, торкнувшись у завуальованому вигляді тем геноциду, расової та релігійної нетерпимості, і цим самим зробити кіно трохи розумнішим? Кадри чисток на початку фільму досить ефектні, проте ними усе і обмежується, бо ближче до кінця розкривається сюжетний поворот, який ставить картину майбутнього з ніг на голову. Спробую не розкрити спойлер і скажу лише, що сценаристи залишились вірними своєму, “іншому” світу – реальний їх не цікавить зовсім.

underworld4_2.jpg

А от як бойовик фільм вище середнього рівня: він короткий, тому не марнує часу на розмови. Майже весь час йде дія, перерви між екшн-сценами короткі, а самі сцени зняті з пристойною хореографією і великою кількістю спецефектів (епізод з перетворенням людини на вовка-монстра голосно каже: “Ось так це робиться, “Сутінки”!”), які найкраще будуть виглядати у IMAX-3D (як у львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”). Бекінсейл граціозно стрибає і літає, змінюючи обойми в пістолетах, і для неї вигадали кілька моментів “лютої крутизни”, особливо під час фінального двобою з вовчиком-Кінг-Конгом. Інші персонажі – це просто оточення, яке старанно “грає королеву” (крім хіба що [Стівена Рі->stephen-rea] та Чарлза Денса). Сюжет не особливо багатий на події, і взагалі фільм здебільшого виконує роль першої частини нової трилогії, знайомлячи глядача з новими персонажами і світом майбутнього, і про це красномовно свідчить фінал.

underworld4_3.jpg

Підсумок: далекий від будь-якої оригінальності, але якісний бойовик, який порадує у першу чергу фанів “Іншого світу” та Бекінсейл, але не протипоказаний і любителям футуристично-містичних пригод взагалі. В IMAX-3D, ясна річ, виглядатиме значно краще, ніж на екрані монітору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *